Skip to navigation Skip to main content
Skiën Noorwegen Voss Myrkdalen Geilo
© Buro Scanbrit

De Scandinavische landen bieden ongerepte natuur, heerlijk zuivere lucht en een groot gevoel van vrijheid. Noorwegen biedt daar bovenop nog het ruige fjordenlandschap waar je je per boot of auto aan kunt vergapen. Stel je eens voor dat dit alles in de winter onder een dik pak sneeuw ligt, de stilte hoorbaar is en het ongrijpbare Noorderlicht boven aan de hemel beweegt. Dat is wat een wintersport in Noorwegen uniek maakt en wat je echt zelf eens moet ervaren.

Noorwegen is ideaal voor een wintersport met het hele gezin. De skigebieden in Noorwegen zijn kleinschalig en bieden alles om een comfortabele wintersport met kinderen te hebben. Voor avonturiers zijn er ruim mogelijkheden om naast skiën of snowboarden nog andere activiteiten te doen. Kijk maar even mee, we hebben de leukste locaties en bijzondere activiteiten voor je gezin op een rijtje gezet:

Voss: skiën en uitstapjes naar stad en natuur

Een verblijf in Voss biedt je toegang tot twee overzichtelijke skigebieden: Voss Resort en Myrkdalen. Samen vormen ze het grootste skigebied in het hart van het fjordenlandschap. Ze omvatten zo’n 70 kilometer aan pistes. Vanuit het centrum brengt de nieuwe 3S-gondel je naar het skigebied Voss Resort, wat wel zo comfortabel is als je met kinderen bent. Myrkdalen, dat zo’n 20 kilometer verderop ligt, is kleinschalig en bekend om de geweldige skilessen voor kinderen.  

Voss Resort Bavallen skigebied Noorwegen
© Buro Scanbrit
Voss Resort in het hart van het skigebied

Schitterende uitzichten

De zeer comfortabele appartementen van Voss Resort liggen in het hart van het skigebied, tegen een berghelling, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de pistes en het Noorse winterlandschap. In het appartement heb je alle ruimte om met je gezin een fijne tijd te beleven. Plus, je kunt je eigen tijdsindeling maken wat met kinderen wel zo ontspannen is.

Scandinavisch design

Houd je van ruime, moderne appartementen, in die typisch Scandinavische minimalistische stijl, ga dan naar Myrkdalen. Myrkdalen is een ski-in ski-out dorp dat in 2002 is gebouwd. De appartementen van het Myrkdalen Mountain Resort liggen rustig op een berg en toch vlak aan de piste. Ze bieden veel ruimte voor alle gezinsleden, zijn licht en de inrichting laat niets te wensen over. Babybedje en kinderstoel zijn gratis te gebruiken. Op 10 minuten rijden is een supermarkt. Daar kun je alles halen om na het skiën een ‘koslige’ (Noors gezellige) avond met elkaar te hebben.

Tip: Combineer je uren op de pistes van Voss Resort en Myrkdalen met een trip naar de indrukwekkende Sognefjord of maak met je (huur)auto een dagtocht langs de Hardangerfjord. Dat zijn natuurfenomenen waarvan de aanblik je je verdere leven bijblijft. Wie graag een paar typisch Noorse souvenirs mee naar huis wil nemen, bezoekt de bekende plaats Flåm of de gezellige stad Bergen en vindt daar gegarandeerd iets naar z’n smaak.

Geilo: fantastisch skiën en veel actie

Geilo is de Noorse wintersportbestemming die qua uitstraling nog het meest doet denken aan een warm en vriendelijk Alpendorp. Het ligt op een hoogplateau (800 meter), midden in het Hardangervidda National Park. In Geilo kun je fantastisch skiën met het hele gezin. Vanuit het dorp brengen de skiliften je aan twee kanten van het plateau de berg op. Van de 40 kilometer aan piste is slechts 5 kilometer zwart, dus iedereen kan overal goed meekomen. Voor de kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd zoals schaatsen en speurtochten.

Bardola Hytter resort Geilo Noorwegen
© Buro Scanbrit
De vakantiewoningen van Bardøla Hytter bij de piste van Geilo

Een typisch Noorse wintersport

Kan je wintersport in Noorwegen niet Noors genoeg zijn? Ga dan met je gezin naar Bardøla Hytter. Hier verblijf je in traditionele Noorse houten vakantiewoningen met geruite gordijntjes. Deze ruime vakantiewoningen zijn ideaal voor families. Ze liggen in een rustige, bosrijke omgeving op korte afstand van de pistes. De sfeer van de vakantiewoningen is authentiek, rustiek en kidsproof. Qua inrichting vind je er alles wat je nodig hebt. ’s Morgens brengt de skibus je naar de liften en ’s avonds ski je terug tot aan je deur. Vlakbij is het Bardøla Mountain Village waar jullie (met korting) gebruik kunnen maken van het binnenzwembad en de fitness. Wil je een keertje niet koken, dan kan je hier in Sophia’s restaurant en bar van heerlijke gerechten genieten.

Skiles voor kinderen Geilo Voss Myrkdalen Noorwegen
© Buro Scanbrit

In alle luxe genieten met het gezin

Zoek je een sfeervolle en moderne accommodatie voor je gezin, dan zal je je in het Vestlia Resort Hotel helemaal thuis voelen. Dit hotel is heerlijk luxueus en comfortabel zodat je na het skiën heerlijk kunt ontspannen. De ruime familiekamers in alpiene sfeer maken het ideaal voor een onvergetelijke vakantie met je hele gezin. Tel daar het heerlijke eten in het restaurant, het ruime familiezwembad en de fijne spabehandelingen in het hotel bij op en je hebt alles voor jouw ideale wintersport.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Buro Scanbrit.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.