Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Veel sneeuw in Frankrijk

5459 - Videoweer: Veel sneeuw in Frankrijk (1)

Gisteren was het met name in de Dolomieten en Oostenrijk bewolkt. In de rest van de Alpen brak de zon zo nu en dan door. Deze wisselvalligheid zal de komende dagen nog wel blijven. Vandaag is er vooral aan de zuidflank van de Alpen bewolking en sneeuw. Dinsdag klaart het wat op, met woensdag weer wat zon, later komt de bewolking weer terug.

Frankrijk kan een flinke hoop verwachten

Vooral in Frankrijk gaat er flink wat sneeuw vallen vandaag, zo’n 20 tot 30 centimeter. In het noordwesten van de Franse Alpen zo’n 10 centimeter. In Zwitserland gaat er vandaag ook zo'n 10 centimeter sneeuw vallen. Op sommige plekken tot in de dalen, maar de sneeuw kan zich ook omzetten in regen. Italië krijgt ook een verse laag sneeuw vandaag, 10 a 20 centimeter. Ook hier ligt de sneeuwgrens op sommige plekken in het dal, maar in de diepste dalen kan het gaan regenen. In Oostenrijk blijft het aan de noordflank droog en zo nu en dan komt er wat zon langs. Aan de zuidflank is er kans op wat sneeuw. Dinsdag is het op de meeste plaatsen bewolkt met van tijd tot tijd wat sneeuw. Later klaart het wat op vanuit het westen, er zal nog wat sneeuw in de Dolomieten vallen. Woensdag is een vrij droge dag, het zuiden en oosten hebben kans op zon, maar vanuit het westen trekt het weer dicht.



122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.