16 februari 2014 door Felix in 'Reisverslagen''

Bellwald

Vakantiegangers worden hartelijk verwelkomd in het Zwitserse skioord Bellwald. Bellwald beschikt over een mooi skigebied in de Wallischer Alpen met prachtige dalafdalingen en 40 kilometer aan piste. Hier kom je niet voor de grootte maar voor de gastvrijheid. Iedereen is opgewekt en erg vriendelijk, ze geven je maar al te graag tips en binnen een paar dagen zullen ze je bij je voornaam kennen. Onlangs heeft Snowplaza deze bijzondere wintersportbestemming bezocht. We werden verrast door het familievriendelijke karakter en de charme van dit Zwitserse skidorp.

Zonnig skigebied

Ongeveer 3 jaar geleden is Thorsten gestopt met skiën en vandaag gaat hij sinds tijden weer de piste op. ‘Vandaag kom ik niet meer terug op kantoor’, zegt de medewerker van Bellwald Tourismus om vervolgens op pad te gaan met Snowplaza. Wat het skiën in Bellwald vooral kenmerkt, zijn de extra brede en perfect geprepareerde skipistes. Dankzij de zuidelijke locatie zijn alle pistes in het skigebied verzekerd van zon. De lager gelegen pistes zijn vlak en erg geschikt voor kinderen en beginners, terwijl ervaren skiërs kunnen profiteren van de gevarieerde pistes op het hogere gedeelte van de berg.

Het skigebied van Bellwald vanaf het hoogste punt (2.558m)

Freestyle familiepark

In het nieuwe familiepark van Bellwald leren kinderen niet alleen skiën, maar ook freestylen. Dat willen we natuurlijk ook bekijken! Hier maken tien- tot vijftienjarigen hun eerste stapjes op het gebied van freestylen. De kinderen springen twee meter hoog en doen leuke kunstjes. Een skileraar doet de kinderen voor hoe het moet en maakt vakkundig een paar backflips en andere salto’s. Wie de schans nog niet helemaal vertrouwt, kan ook in een enorme airbag ploffen. De airbag wordt iedere woensdag en zaterdag opgebouwd zodat ervaren en onervaren skiërs de schans kunnen uitproberen. Zonder schrammen skiën we onder begeleiding van alle kleintjes naar het dal.
Klik hier voor meer informatie over het familiepark>>

Bellwald

Freestylen in het familiepark

Snowli's Hazenland

Naast het dalstation bevindt zich het kinderland van Bellwald. In Snowli’s Hazenland leren de tweejarigen al skiën en dat ziet er heel schattig uit. De skileraressen nemen de tijd en bekommeren zich liefdevol om de jonge skiërs. Er wordt ons verteld dat de kleintjes al na één week zelfstandig van de vlakke piste kunnen skiën.
Klik hier voor meer informatie van Snowli's hazenpark>>

Snowli

Snowli's hazenland in Bellwald

Prachtige vakantiehuizen

Ben je met kinderen op wintersport, dan is veel ruimte wel zo prettig. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie met speelkamer, speelgoed, kinderbox en een ruime en moderne woonkeuken met schouw, vloerverwarming en een groot balkon. Is dat werkelijk allemaal te verkrijgen? Ja, in Haus zum Alpenblick in Bellwald! Deze 5-sterren vakantiewoning ligt direct aan de piste naast het dalstation en is daarnaast ook geschikt voor invaliden. Hoogtepunt is de luxe slaapkamer met grote ramen wat voor een prachtig uitzicht zorgt. Op de begane grond van Huis Alpenblick bevindt zich ook de Bellwalder sportwinkel Fredy’s skishop en de Bellagio Lounge & Bar. Naast vakantiehuizen zijn er in het dorp ook tal van hotels te vinden.
Bekijk hier alle vakantiehuizen en hotels van Bellwald >>

Bellwald

5-sterren vakantiewoning: Haus zum Alpenblick

Bellwald heeft trouwe gasten

De mensen in Bellwald zijn erg vriendelijk! Wij hebben tijdens ons verblijf genoten en veel vakantievrienden gemaakt. Al bij de eerste avond leerde we Bob en Diana kennen aan de bar. Deze twee Nederlanders komen al 12 jaar naar Bellwald, om in dit Zwitserse skioord hun winter- en zomervakantie door te brengen. Waarschijnlijk omdat het eten hier zo goed smaakt. Van uitgebreid dineren tot een simpele pizza, er is hier voor ieder wat wils. Na het avondeten komen alle gasten samen in de Bellagio Lounge & Bar om te ontspannen.

Bellwald

Buiten het skiën biedt Bellwald genoeg gelegenheden om te ontspannen

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen