14 maart 2014 door Daphne in 'Materiaal', Materiaal''

© Serfaus-Fiss-Ladis

Skiën en snowboarden is voor velen heel vertrouwd, ontspannend en uitdagend. Maar ben jij klaar voor een middagje fun onder je voeten? Tegenwoordig zijn er allerlei manieren om eens op een andere manier de berg mee af te dalen. Zelf heb ik al mogen experimenteren met een paar van deze funski’s.

Skifox

In Serfaus-Fiss-Ladis is het niet vreemd als er ineens iemand naast je met een stoeltje de piste afgaat. De skifox is als het ware een stoel waarmee je kunt skiën en rodelen tegelijkertijd. Onder je ski- of snowboardschoenen bind je bigfoots. Door met je gewicht te sturen bepaal je waar je naartoe gaat. Ga lekker zitten en zie de bergen vanuit een ander perspectief. Het is erg makkelijk aan te leren en het staat garant voor de nodige 'spaß'.

Snowbike

Ook de snowbike is in Serfaus-Fiss-Ladis erg populair. De naam snowbike komt niet helemaal tot zijn recht. Het heeft namelijk vrij weinig te maken met fietsen. Wielen heeft de snowbike niet en ook de trappers missen. Gelukkig heeft de snowbike de perfecte uitrusting om feilloos door de sneeuw te scheuren. Ook bij deze funski maak je gebruik van bigfoots. De snowbike heeft in tegenstelling tot de skifox ook een stuur. Helaas zal het stuur je alleen niet veel verder helpen. Beide benen op de grond en de juiste lichaamsbeweging zal zorgen voor de gewenste navigatie. Ga lekker ontspannen zitten en laat de zwaartekracht zijn werk voor je doen.

© Serfaus-Fiss-Ladis

Snowbike Serfaus-Fiss-Ladis

Airboard

Het airboard is een luchtkussen waarmee een hoge snelheid behaald kan worden. Het is de bedoeling dat je voorover op je buik, op het airboard gaat liggen. Het airboard heeft handvatten waaraan je je kunt vasthouden. Ben jij een snelheidsduivel en wil jij liggenderwijs de berg af sleeën? Dan is het airboard echt iets voor jou.

Monoski

Voor de echte durfallen onder ons is er de good old monoski. Het zijn in feite twee ski’s die tegen elkaar geplakt zijn. Deze funski zorgt voor bliksemsnelle wendingen en een optimale stabiliteit. Enige oefening en een goede balans komt bij de monoski wel van pas. Wie durft?

Klik hier voor de funski mogelijkheden in Serfaus-Fiss-Ladis >>

Serfaus-Fiss-Ladis Fotoquelle

Als Daphne zou moeten kiezen tussen een zomervakantie of wintersport, is de keuze snel gemaakt: wintersport natuurlijk! Als klein ukkie stond ze voor het eerst op de ski’s en nog steeds is de jaarlijkse vakantie een echte familietraditie.