5 februari 2014 door Miranda in 'Wedstrijdsport', Aankondigingen''

Olympische Spelen Sochi 2014

Het is bijna zover! Vrijdag 7 februari vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Maar donderdag komt onze eerste Nederlandse snowboardster al in actie: Cheryl Maas op het onderdeel Slopestyle. Nog nooit hebben we zoveel Nederlandse Olympische deelnemers gehad in de sneeuw. Dat is op zich al een fantastische presentatie. Wij op de redactie van Snowplaza zitten er al helemaal klaar voor en we hebben er zin in! Ga jij onze sporters ook volgen? Hierbij een overzicht wanneer onze snowboardhelden in actie komen de komende weken.

6 Nederlandse snowboarders

Maar liefst 2 mannen en 4 vrouwen zullen ons land gaan vertegenwoordigen op het snowboard in Sotsji. Onder deze snowboarders is natuurlijk Nicolien Sauerbreij die haar Olympische titel op de parallelreuzenslalom zal gaan verdedigen. Sauerbreij was in 2010 de eerste Nederlandse sporter die ooit een gouden medaille in de sneeuw wist te veroveren. Voor Cheryl Maas en Dolf van der Wal wordt het de tweede keer dat zij zullen strijden op Olympische sneeuw. Van der Wal nam in 2010 deel in Vancouver, waar hij in de kwalificatie bleef steken. Maas liet haar kunsten al eerder zien in Turijn in 2006 op het onderdeel halfpipe, waar ze op een niet onverdienstelijke 11e plaats eindigde. De jongste Nederlandse deelneemster op deze Spelen is de 17-jarige snowboardster Michelle Dekker. Zij wist zich enkele weken geleden te kwalificeren. Het jonge talent had de ambitie deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar dat zij zich zo snel zou kunnen plaatsen is een hele knappe prestatie. Andere debutanten zijn Bell Berghuis op de snowboardcross en Dimi de Jong in de halfpipe.

Bell Berghuis

Bell Berghuis in actie

Geen Nederlandse deelnemers op de ski's

Helaas ontbreken de Nederlandse skiërs op de Spelen in Sotsji. De Frans Nederlandse Marvin van Heek was een serieuze kanshebber, maar een rugblessure zorgde ervoor dat van Heek de latten nog niet kon onderklikken deze winter. Voor de talenten Maarten Meiners, Steffan Winkelhorst en Adriana Jelinkova komen de Spelen van 2014 nog te vroeg. Maar tijdens de Paralympische Spelen in maart komt ons land wel uit op de ski's. Kees-Jan van der Klooster, Bart Verbruggen en Anna Jochemsen hebben zich hier reeds voor gekwalificeerd.

Kees-Jan van der Klooster

Kees-Jan van der Klooster komt voor Nederland uit op de Paralympische Spelen in maart

Wanneer komen onze atleten in actie?

Wil je onze Nederlandse sneeuwsporters volgen, zet de volgende data en tijden alvast in je agenda.

 • Donderdag 6 februari 2014, 11.00 - 13.40 uur: Cheryl Maas, Snowboard Slopestyle, kwalificatie.
  Finale zondag 9 februari, 10.15-11.15 uur.
 • Dinsdag 11 februari 2014, 11.00 - 19.30 uur: Dimi de Jong & Dolf van der Wal, Snowboard Halfpipe.
  's Ochtends kwalificaties, 18.30 uur: finale.
 • Zondag 16 februari 2014, 08.00 - 10.55 uur: Bell Berghuis, Snowboardcross.
  08.00 uur kwalificaties, 10.45 uur: finale.
 • Woensdag 19 februari 2014, 07.15 - 12.05: Nicolien Sauerbreij, Snowboard Parallelreuzenslalom.
  11.48 uur: finale.
 • Zaterdag 22 februari 2014, 07.15 - 11.40 uur: Nicolien Sauerbreij & Michelle Dekker, Snowboard Parallelslalom.
  11.48 uur: finale.

Volg de Olympische Spelen op TV en internet

De NOS zal de Olympische Spelen weer in beeld brengen op TV en internet. Via livestreams kun je alles volgen. Op de website van de NOS vind je tevens leuke achtergrondartikelen van onze sporters.
Klik hier voor de website van de NOS >>

Wij zitten klaar aanstaande donderdag! En jij? Ga je de Spelen volgen?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen