Skip to navigation Skip to main content
54095 - 10 tips voor een wintersport in Galtür (3)
© TVB Paznaun - Ischgl

Galtür ligt op een hoogte van 1600 meter, aan het einde van Paznaun. Terwijl veel wintersporters kiezen voor een wintersport in See, Kappl, of Ischgl, weten Galtür-gangers (straks) wel beter. Galtür is sneeuwzeker, beschikt over een heerlijk skigebied en ook buiten de piste over tal van winteractiviteiten. In dit weblog 10 tips voor een wintersport in Galtür.

1. Skiën met uitzicht op de Kopssee

Galtür beschikt over 43 km piste, waarvan het merendeel rood is. Het skigebied van Galtür valt onder te verdelen in twee gedeeltes, zo liggen er uitdagendere pistes op de Saggrat (2464 m) en makkelijkere, brede afdalingen op de Ballunspitze (2671 m). Aan de zijde van de Saggrat ligt ook de Kopssee. Skiën met uitzicht op dit stuwmeer is een geweldige ervaring!

54095 -  (15)
© TVB Paznaun - Ischgl

2. Lunchen bij Addis Abeba[r]

Van al dat skiën krijg je honger, maar in Galtür zijn er genoeg plekken op de piste om die te stillen. Onze favoriet is de Addis Abeba[r], die ook wel bekendstaat als de ‘grootste schoenendoos van de Alpen’. Het is een moderne, strakke berghut met goed eten en een zonnig terras. De Addis Abeba[r] is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en ook een goed adres voor een drankje na het skiën.

Bekijk accommodaties in Galtür

3. Kijken naar de kinderen in het Bambiniland

Galtür is ook een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen. Met Sigi’s Bambiniland beschikken de kleintjes over een groot kinderland waar ze spelenderwijs kunnen leren skiën. Je vindt hier onder andere oefenweides, lopende band liften en een slalompiste. Siggi’s Bambiniland ligt direct bij de dalstions, aan de voet van de pistes.

54095 -  (16)
© TVB Paznaun - Ischgl

4. Siggi's Freeride Route

Wist je dat Galtür een van de meest populaire freeride bestemmingen van Tirol is? Freeriders verheugen zich hier op verse poeder en ongerepte afdalingen. Op Siggi’s Freeride Route leren kinderen al jong (geschikt vanaf een jaar of 10) de gevaren die freeriden met zich meebrengt. Zo worden ze door ervaren instructeurs, met een theorie- en een praktijkdeel, langzaam klaargestoomd voor hun eerste off-piste avonturen.

5. Avondskiën van 18.30 tot 21.30 uur

Wie geen genoeg van skiën kan krijgen, heeft op woensdagavond geluk. Dan is er van 18.30 tot 21.30 uur 2,2 kilometers aan pistes verlicht. Een leuke ervaring voor jong en oud! Let op, je dient voor het avondskiën in Galtür wel een aparte skipas aan te schaffen.

54095 -  (17)
© TVB Paznaun - Ischgl

6. Bezoek het indrukwekkende Alpinarium

Bij Galtür denk je altijd al snel aan de ramp die hier op 23 februari 1999 plaatsvond. Destijds kwam er een allesvernietigende lawine naar benden, waarbij 38 mensen de dood vonden. In het Alpinarium is een museum gevestigd waar je meer te weten komt over deze desastreuze dag. Het Alpinarium is zo vormgegeven dat deze opgaat in de 345 meter lange en 16 meter hoge muur die Galtür beschermt tegen natuurgeweld.

7. Maak een onvergetelijke skisafari

De skisafari van Galtür bestaat uit een combinatie van skiën en ritjes met de pistebully, lift en bus. Als eerste word je door een pistebully naar de Zeinisjoch gesleept. Na een mooie, afwisselende afdaling sta je in Partenen, in het Montafon. Met de Vermuntbahn en de tunnel taxi (bus) bereik je de Silvretta Bielerhöhe. Vanaf hier ski je het dal van Galtür in, waarna je nog een korte tocht met een pistenbully staat te wachten.

54095 -  (18)
© TVB Paznaun - Ischgl

8. Neem een duik in het zwembad van Galtür

In het sport- und Kulturzentrum kun je tal van indoorsporten doen, zoals tennis en squash. Ook vind je hier een heerlijk zwembad, met onder andere een 45 meter lange waterglijbaan. Na afloop kun je nog even gaan darten, poolen of tafelvoetballen.

9. Kies voor een accommodatie bij de piste

Niets is fijner dan een accommodatie direct aan de piste. En in Galtür is dit mogelijk! Daarnaast is er een fijn aanbod van vakantiehuizen, pensions en hotels. Voor ieder gezelschap is hier een geschikte accommodatie te vinden.

54095 -  (19)
© TVB Paznaun - Ischgl

10. Skiën in Ischgl, Kappl of See

Hoewel we het ons bijna niet kunnen voorstellen dat je uitgekeken raakt op Galtür, kun je natuurlijk altijd een dagje ergens anders gaan skiën. Met de skibus sta je snel bij de dalstations van Ischgl, Kappl of See. Ga bijvoorbeeld skiën in het grensoverschrijdende skigebied van Ischgl!

Bekijk accommodaties in Galtür


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paznaun - Ischgl
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.