Skip to navigation Skip to main content

Zet je ski's of snowboard op slot

Onze collega Felix stond een paar weken geleden vreemd te kijken toen bleek dat zijn ski's weg waren na een lunch in het centrum van Sölden. Helaas komt het nog regelmatig voor dat ski's of een snowboard 'verdwijnen'. De oplossing? Zet ze op slot! Wij mogen 5 Safeman skislotjes weggeven en tevens krijg je als bezoeker van Snowplaza 15% korting op de aanschaf van een skislot.

 

De verkeerde ski's

Persoonlijk ben ik altijd blij als mijn ski's niet meer splinternieuw zijn. Dan kan ik ze tenminste weer rustig in een rek zetten, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze verdwijnen. Nieuwe ski's en snowboards zijn nog steeds doelwit van 'wintersportbendes' die met busjes rondrijden in bekende wintersportplaatsen en ski's en snowboards inladen. Maar het gebeurd ook regelmatig dat ski's per ongeluk omgewisseld worden. Als de schoen in de binding klikt denken mensen dat ze de juiste ski hebben, maar dit is niet altijd het geval. Een kennis van mij kwam er ooit na een middag skiën achter dat ie z'n eigen ski's niet had gepakt na de lunch; 'Ja maar ze lijken ook wel heel erg op die van mij....'

De wisseltruc

Om te voorkomen dat ski's gestolen worden kun je bijvoorbeeld één ski wisselen met je skigenootje. Je pakt allebei een ski van elkaar, klikt ze in elkaar en zet ze beide op een andere plek. Uiteraard bij voorkeur een eindje bij elkaar vandaan. Het is dan lastig voor een eventuele dief om de juiste ski's bij elkaar te zoeken. Nog beter is je ski's op slot te zetten met een skislotje. Deze kleine apparaatjes stop je gemakkelijk in je jaszak en tijdens de lunch en de après-ski zet je je ski's of snowboard snel en gemakkelijk op slot.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.