Skip to navigation Skip to main content

5 voordelen van het huren van ski’s

53952 - 5 voordelen van het huren van ski’s (3)

Het huren van ski’s brengt de nodige voordelen met zich mee. Zeker voor beginners en kinderen heeft het huren van ski’s een streepje voor. De kwaliteit van huurmateriaal is prima en je hebt de keuze uit een groot aanbod. Dankzij goed advies ski je iedere wintersport op ski’s die bij je niveau, wensen en de omstandigheden passen. Twijfel je nog tussen huren of kopen? In dit blog hebben we 5 voordelen van ski’s huren voor je op een rijtje gezet.

Ski’s huren

Voor beginners is het huren of kopen van ski’s eigenlijk niet eens een keuze. Het huren van ski’s heeft als voordeel dat je goed advies krijgt en dat je met een paar ski’s de piste op gaat die bij je passen. Niet te lang of te kort en met de juiste eigenschappen om goed te leren skiën. Maar ook wintersporters die al meer ervaring hebben op de ski’s kunnen hun voordeel halen uit het huren van ski’s. Vanzelfsprekend kun je niet alleen ski's huren, maar ook skischoenen. Neem goed de tijd om diverse modellen te passen, want skischoenen zijn heel persoonlijk. Het is daarom ook een goede optie om wel je skischoenen te kopen en alleen je ski's te huren.

53952 -  (9)

1. Altijd het nieuwste materiaal

Wanneer je je materiaal huurt bij INTERSPORT beschik je over het nieuwste materiaal van bekende merken als Rossignol, Völkl, Atomic en Salomon. Collecties worden jaarlijks vervangen, waardoor jij met de ski's van dit seizoen de piste op gaat. Je kunt iedere wintersport een ander merk uitproberen en skiet op ski’s die goed geprepareerd zijn.

2. Ski’s wisselen wanneer jij wil

Kies je bij INTERSPORT voor Superior of Premium ski’s, dan kun je tijdens je wintersport gratis van ski’s wisselen. Zo heb je dus de mogelijkheid om meerdere modellen en merken te testen! Ga je een dagje off-piste skiën? Dan wissel je je pisteski’s om voor een paar brede poederbakken. Voelen je ski’s na een paar dagen niet meer zo glad en scherp? Tijd voor een nieuw paar!

53952 -  (10)

3. Geen onderhoud

Door het huren van ski’s spaar je jezelf heel wat tijd en geld aan onderhoud uit. Over afstellen, waxen, slijpen en vullen hoef je zelf niet na te denken. Dit scheelt je flink wat uurtjes onderhoud of een rit naar de wintersportspeciaalzaak. De skiverhuur zorgt dat jouw huurski’s in topconditie zijn! Met huurski’s kun je er zeker van zijn dat je met goed onderhouden ski’s de piste op gaat, terwijl veel wintersporters met eigen ski’s dit nog wel eens willen vergeten.

4. Niet ieder jaar nieuwe ski’s kopen

Met kinderen die in de groei zijn blijf je nieuwe ski’s kopen. Ieder jaar zijn ze weer toe aan een nieuw paar langere latten. Door ski’s te huren zit je niet ieder jaar met het probleem dat ze alweer te lang zijn voor hun paar. En wist je dat je tegenwoordig ook skikleding kunt huren? Ook ideaal voor beginners en kinderen! INTERSPORT verhuurt skikleding (van Schöffel) dat na iedere huurperiode compleet wordt gereinigd en geïmpregneerd.

Meer over skikleding huren bij INTERSPORT
53952 -  (11)
© INTERSPORT

5. Geen gesleep en gesjouw

Wie heeft er geen hekel aan het sjouwen met skimateriaal? Het begint al bij het inpakken van de auto. Een skibox zorgt voor een hoger verbruik en in de auto is, met passagiers op de achterbank, ook niet al te handig. Eenmaal op de plaats van bestemming moet je met je skischoenen aan je voeten ook je ski’s nog op je schouders mee naar de lift zeulen. Bij het huren van ski’s kun je je materiaal vaak achterlaten in het depot bij de lift. Voor eigen skimateriaal moet je thuis ook de ruimte hebben om alles op te kunnen bergen.

Extra voordeel bij het huren van ski’s bij INTERSPORT

Huur je je ski’s (voor een wintersport in Oostenrijk) bij INTERSPORT dan profiteer je van de nodige extra’s. Je kunt kosteloos annuleren en voor zeven dagen huren betaal je er maar zes. Kinderen tot 14 jaar ontvangen 50% korting en voor kinderen is het huren van materiaal (wanneer twee volwassenen huren) zelfs helemaal gratis. Diverse skigebieden, zoals Ski amadé en Ski Arlberg, bieden je de mogelijkheid om je materiaal terug te brengen in iedere Intersport shop in het gebied. Voor het huren van materiaal en kleding wordt aangeraden om dit minimaal zeven dagen voor aanvang van de wintersport te doen.

Reserveer nu online je ski's bij INTERSPORT

Dit blog is geschreven in samenwerking met INTERSPORT.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.