Skip to navigation Skip to main content

In 2022/2023 nieuwe Rittisbergbahn in Ramsau am Dachstein

53937 - In 2022/2023 nieuwe Rittisbergbahn in Ramsau am Dachstein (3)
© Bahn Visualisierung Firma Leitner AG und Rittisberg

In Ramsau am Dachstein is de komst van de nieuwe Rittisbergbahn aangekondigd. Bij het begin van wintersportseizoen 2022/2023 moet de combilift in gebruik genomen worden. De huidige 4-persoons stoeltjeslift wordt vervangen door een model met stoeltjes voor 6 personen en cabines voor 10 personen. In dit blog meer over de nieuwe Rittisbergbahn in Ramsau am Dachstein.

Investering van 8 miljoen euro

In het kader van het 50-jarig jubileum van toerisme op de Rittisberg is er een nieuw project aangekondigd. De huidige 4-persoons Rittisbergbahn, waarmee je nu nog richting het bergstation bij de Rittistadl gaat, wordt vervangen. Als alles volgens planning verloopt stap je hier tijdens wintersportseizoen 2022/2023 in een nieuwe combilift. De lift zal gaan bestaan uit 6-persoons stoeltjes en 10-persoons cabines. Aan het project hangt een prijskaartje van 8 miljoen euro en komend voorjaar start men al met de voorbereidende werkzaamheden.

Cijfers & feiten van de nieuwe Rittisbergbahn in Ramsau am Dachstein

Bergstation: Rittisberg Lengte: 877 m
Hoogte bergstation: 1500 m Hoogteverschil: 350 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 03:10 min
Capaciteit: 6/10-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal cabines/stoeltjes: n.b. Plaats: Ramsau am Dachstein

53937 -  (9)
© Bahn Visualisierung Firma Leitner AG und Rittisberg

Meer comfort en capaciteit

In de afgelopen 50 jaar is de Rittisberg uitgegroeid tot een geliefde ‘familieberg’. Zowel in de zomer als in de winter weten toeristen de weg naar de huisberg van Ramsau am Dachstein goed te vinden. Tijdens de wintermaanden beschikt de Rittisberg over een (verlichte) rodelbaan met een lengte van 3,5 km. Er is een handjevol pistes waar met name families zich mee zullen vermaken. Door de belangrijkste lift van het gebied te vernieuwen hoopt de Rittisberg ook de komende 50 jaar een geliefde bestemming te blijven. Er is voor een combilift gekozen, zodat niet alleen skiërs van de lift gebruik kunnen maken. Ook voor (sneeuwschoen)wandelaars en langlaufers wordt het bereiken van de top (en de berghutten!) straks een stuk comfortabeler.

53937 -  (10)
© Bahn Visualisierung Firma Leitner AG und Rittisberg

Meer informatie over een wintersport in Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein maakt deel uit van de wintersportregio Schladming-Dachstein. Het dorp ligt aan de voet van de Dachstein Gletscher en beschikt zelf over 25 km aan pistes. Dit pisteaanbod ligt verdeeld over de Rittisberg, Zauberlift, Bergkristallift, Schneemandlift en Drachenlifte. Stuk voor stuk kleine gebiedjes waar beginners en families zich thuis voelen. Voor ervaren skiërs zijn de mogelijkheden rond Ramsau am Dachstein niet uitgebreid genoeg. Gevorderden voelen zich meer thuis op de pistes van het nabijgelegen Schladming. Langlaufers hebben een gigantisch aanbod van loipes tot hun beschikking (150 km), voor winterwandelaars liggen 80 km aan paden klaar rond Ramsau.

53937 -  (11)
© Bahn Visualisierung Firma Leitner AG und RittisbergImpressie stoeltje Rittisbergbahn image widget

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.