25 januari 2014 door Thijs in 'Familie/kinderen', Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

IJsbaan Les Gets

Een skigebied met 650 kilometer aan pistes lijkt nou niet direct geschikt voor families met jonge kinderen. Toch bleek tijdens onze trip van vorige week dat Les Portes du Soleil ook heel geschikt kan zijn voor een wintersport met het gezin. Les Gets ligt aan de buitenkant van het skigebied en aan niets is te merken dat je je hier in een van de grootste skigebieden van Europa bevindt. Ik werd positief verrast door het gezellige centrum, het pisteaanbod en de vele faciliteiten voor kinderen. Les Gets is zonder twijfel dé familiebestemming van Les Portes du Soleil.

Authentieke sfeer

Wat mij direct opvalt wanneer ik door Les Gets wandel is dat je hier in tegenstelling tot in veel andere Franse wintersportbestemmingen geen hoogbouw vindt. Het straatbeeld wordt gedomineerd door houten chalets wat voor een sfeervol geheel zorgt. Vanaf het eerste moment voel ik mij thuis in dit knusse dorpje. 's Avonds wanneer het centrum prachtig is verlicht kan ik het niet laten om een rondje te schaatsen op de plaatselijke ijsbaan. In de restaurants wordt dan al met volle teugen genoten van de Franse keuken. Les Gets is ideaal voor families, maar allerminst ingeslapen! Wanneer het ook nog eens begint te sneeuwen krijgt het dorp helemaal een sprookjesachtig uiterlijk.

Alles wat families zoeken

's Morgens is er een flink pak verse sneeuw gevallen en zoeken wij snel de pistes van Les Gets op. Bij het dalstation merken ik direct een groot voordeel van Les Gets op. Hier bevindt zich een uitgebreid kinderland (Piou Piou) waar de kids met een grote glimlach hun eerste meters op de ski's maken. Jongere broertjes en zusjes kunnen terecht bij de kinderopvang die ook hier te vinden is. Wanneer wij met de stoeltjeslift naar boven gaan zweven wij ook nog over een ideale oefenweide met lopende band liften. Wanneer de pizzapunt eenmaal onder de knie is zoeken ze kinderparadijs ‘Grand-Cry Territoire’ op. Een indianendorp met tipi’s, kinderpiste en nog veel meer faciliteiten voor kinderen. Van verre hoor je de bel al luiden wat een onderdeel van de avonturenpiste is. Schat zoeken, tekenen en schminken hoort er natuurlijk ook bij in het Wilde Westen voor kinderen.

Familievriendelijk Les Gets

Eenvoudig pisteaanbod

Het pisteaanbod van Les Gets is op mijn lijf geschreven. Voor de gevorderde skiër wellicht niet uitdagend genoeg maar ik vind het heerlijk skiën op deze glooiende pistes. Van de enorme omvang van Les Portes du Soleil heb je hier geen enkel benul dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat je ’s middags niet op tijd terug bent om de kinderen op te halen van skiles. Je hebt echter wel de mogelijkheid om dieper Les Portes du Soleil in te trekken door middel van de aansluiting met Morzine. Een flinke dagtocht, met uitstapje naar Zwitserland, bewaren wij echter voor een van de volgende dagen. De pistes van Les Gets reiken tot een maximale hoogte van 2002 meter (Chamossière). Onze gids vertelt dat je hier bij goed weer, helaas is het vandaag bewolkt, een prachtig uitzicht hebt op de Mont Blanc. In de verte valt wel het Meer van Genève te ontwaren! Voor een bijzondere wintersportlunch moet je bij La Païka naast de Turche sleeplift zijn. De kenmerkende geur van barbecue komt mijn neus binnen wanneer ik het terras op stap. Een tartiflette is lekker, maar dit heerlijk gegrilde stuk vlees sla ik toch net wat hoger aan!

Lunch bij La Païka

Let’s go to Les Gets!

Na twee dagen Les Gets ben ik ontzettend enthousiast geworden over deze bestemming. Wanneer je op zoek bent naar een rustig, familievriendelijk skidorp met een authentieke sfeer en een niet al te lastig skigebied dan is Les Gets zeer geschikt. Houd wel rekening met de hoogte van het skigebied en het feit dat de zuidflanken vaak erg te lijden hebben onder de zon. Voor uitbundigere après-ski of uitdagendere pistes kun je beter voor een ander skidorp in Les Portes du Soleil kiezen.

Klik hier voor meer informatie over Les Gets >>

Skigebied Les Gets

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen