18 januari 2014 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep', Live vanuit de sneeuw''

Les Gets

Snowplaza heeft de afgelopen drie dagen doorgebracht in het skigebied Les Portes du Soleil. Achtereenvolgens zijn Les Gets, Morzine en Châtel bezocht. Mede door de verse sneeuw van donderdagnacht lagen de pistes er goed bij. Het weer was zeer wisselvallig, zo hebben we donderdag zelfs te maken gehad met regen, terwijl gisteren ook de zon zich zo nu en dan liet zien. Tijdens een skisafari waarbij je diverse dorpen aandoet ervaar je de karakters van de dorpen op z’n best. Les Gets is zeer geschikt voor families, in Morzine valt ook na het skiën het nodige te beleven en Châtel biedt het beste van meerdere werelden.

Les Gets: de familiebestemming

Donderdagmorgen komen wij al vroeg aan in Les Gets. Ondanks het troosteloze weer, er valt af en toe zelfs regen, krijgen we al een goed beeld van de bestemming en het bijbehorende skigebied. De pistes zijn hier een stuk glooiender en minder hoog dan in andere delen van Les Portes du Soleil. Het pisteaanbod is vrij eenvoudig en alle afdalingen bevinden zich tussen de bomen. Ervaren skiërs vinden hier te weinig uitdaging. Bij verse sneeuw, zoals op vrijdag is het echter een heel ander verhaal. Er zijn tal van stroken waarbij je naast de piste kunt genieten van de diepe poeder. Toch is Les Gets met name geschikt voor families. Er is, zowel direct bij het dorp als in het skigebied, een uitgebreid kinderpark met diverse lopende banden. Hier leren kinderen zorgeloos skiën!

Morzine: jong, hip en levendig

Morzine is in tegenstelling tot Les Gets een stuk levendiger en groter. Deze bestemming heeft het formaat van een kleine stad en er valt ook na het skiën nog genoeg te beleven. Wanneer je ’s middags terugkeert in het dorp komen de klanken van de après-ski je al tegemoet. Het jonge publiek, voornamelijk Engels, geniet hier met volle teugen van. In het centrum van het dorp vind je een veelvoud aan bars, cafés en restaurants. Hier eindigt de wintersportdag niet na de laatste afdaling. De pistes van Morzine liggen aan beide zijdes van het dorp. Zoek je eenvoudige piste? Ski dan richting Les Gets. Hou je van uitdagendere pistes? Pak dan de lift naar Super Morzine voor de aansluiting met Avoriaz waar de mogelijkheden uitgebreider zijn.

Châtel: niet voor niets zo geliefd

Châtel biedt een ideale tussenweg. Ook hier hangt in het centrum een gezellige sfeer maar je hoeft ’s avonds echt niet bang te zijn voor lawaaierige jeugd. Dit is ook een ideale bestemming wanneer je houdt van lange tochten skiën. Vanuit Châtel heb je de mogelijkheid om via Morgins, Val d'Illiez-Champoussin & Les Crosets en Avoriaz een prachtige skironde te maken waarbij je zelfs een uitstapje naar Zwitserland maakt. Wees er wel zeker van dat je over de juiste skipas (voor de complete Les Portes du Soleil) beschikt, want anders kom je aan de Zwitserse zijde voor verassingen te staan. In de verschillende authentieke skihutten die direct aan de piste liggen is het genieten van lokale specialiteiten en het beboste berglandschap.

Binnenkort worden de dorpen Les Gets, Morzine en Châtel in Les Portes du soleil uitgebreider behandeld.

Plaine Drainse

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen