Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: flinke periodes met sneeuw

Gisteren was er veel bewolking in het gehele Alpengebied, waar wat lichte sneeuw uitviel en het gaat alleen nog maar meer sneeuwen. De wind gaat uit het zuiden waaien en zorgt er voor dat er in het zuiden van de Alpen een dik pak sneeuw valt. Aan de noordflanken valt er wat lichte sneeuw. Ook vandaag hebben we veel bewolking en flinke periodes met sneeuw. Er kan wel 10 tot 20 cm vallen, op sommige plaatsen zelfs meer.

Dikke laag sneeuw

De sneeuwvalgrens ligt tot de 1500 meter, daaronder valt er natte sneeuw of regen. In Wallis kan er wel ruim 30 cm sneeuw vallen, maar aan de noordflanken valt weinig sneeuw. Hooguit 5 tot 10 cm. In Zuid-Tirol blijft het morgen ook nog lekker sneeuwen en dat blijft waarschijnlijk zo tot laat in de middag. In Oostenrijk valt er minder sneeuw, daar valt er zo een 5 a 10 cm. In de Duitse Alpen bijna niets.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.