Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Les Orres: Prébois stoeltjeslift

53695 - Nieuwe lift in Les Orres: Prébois stoeltjeslift (3)

De nieuwe Prébois stoeltjeslift in Les Orres vervangt 2 oude liften. Het Franse skigebied is aan het investeren en vernieuwen, en dat valt te merken. In 2018/2019 werd ook al een nieuwe lift gebouwd in dit gebied. Nu is het de beurt aan de Prébois stoeltjeslift, deze lift moet zorgen voor een betere doorloopsnelheid en meer comfort. Wintersporters zullen vanaf nu vanuit Prébois sneller naar het Plateau des Fontaines gebracht worden. In dit artikel lees je alles over de nieuwe lift in Les Orres.

Nieuwe Prébois stoeltjeslift in Les Orres

De oude Prébois stoeltjeslift bracht al sinds 1973 trouw wintersporters naar boven, maar is nu gesloten en wordt vervangen door de nieuwe Prébois stoeltjeslift. En deze verandering is ook zeer welkom, want in de oude lift was maar plek voor twee personen. De nieuwe lift biedt plaats aan zes personen, dus zal de doorlooptijd een stuk versneld worden. En dat is niet het enige, want de liftduur is ook meer dan gehalveerd. Vroeger duurde een ritje in de lift 11 minuten en nu minder dan 5 minuten, een flinke verbetering dus! Dat betekent dat de wachttijd zal verdwijnen en je nog sneller weer op de latten kunt staan. Met de nieuwe Prébois stoeltjeslift doet het gebied niet alleen een stap omhoog qua snelheid, maar ook qua comfort. Deze modernere variant van de Prébois stoeltjeslift is onderdeel van het investeringsplan van het Franse skigebied Les Orres. Hieronder hebben we de specificaties van de nieuwe lift op een rijtje voor je gezet.

Cijfers & feiten van de nieuwe Prébois stoeltjeslift

Bergstation: Bergstation Prébois stoeltjeslift Lengte: 1300 m
Hoogte bergstation: 1890 m Hoogteverschil: 264 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: 4:50 min
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal gondels: nb Plaats: Les Orres

Wintersport in Les Orres

De Prébois stoeltjeslift is onderdeel van het Franse skigebied Les Orres, dat beschikt over 100 km aan pistes. Het gebied is zeer zonnig dankzij de zuidelijke ligging en ondanks de vele zonuren is de sneeuw perfect voor off-piste skiën. Omdat het gebied zeer bosrijk is kun je ook veel gezellige afdalingen met de familie doen. Het gebied is zeer hoog gelegen en daarom erg sneeuwzeker. Maar mocht de sneeuw toch op zich laten wachten, dan kun je dankzij de sneeuwkanonnen alsnog perfect terecht in dit gebied. Dankzij het ruime aanbod aan pistes valt er voor iedereen genoeg te doen. Dankzij het snowpark en de vele mogelijkheden om off-piste te skiën kunnen snowboarders en freeriders ook hun lol op. Het gebied is ook perfect voor families, want kinderen kunnen gemakkelijk leren skiën in het kinderland van Bois Méan en bij Club Piou Piou.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.