20 januari 2014 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Trentino

Eén van mijn favoriete bestemmingen voor de wintersport is absoluut Trentino in Italië. Perfect geprepareerde pistes, heerlijk eten en veel zon. “Maar het is zo ver weg…”, krijg ik vaak te horen als ik het weer eens over mijn favoriete regio heb. Toch valt dat reuze mee. Met de auto gaat de reis bijna alleen maar comfortabel over de snelweg. Nog sneller gaat de reis natuurlijk met het vliegtuig. De transfers vanaf de vliegvelden naar de diverse skigebieden zijn ook nog eens prima geregeld en goed betaalbaar. Net als de tickets overigens. Boek je handig, dan kun je heel goedkoop naar de Italiaanse sneeuw vliegen.

Skiën “with a view”

De twee bekendste en populairste skigebieden van Trentino zijn Skirama Adamello Brenta met 380 km pistes en Dolomiti Superski met 1200km pistes. Deze skigebieden maken niet alleen indruk qua pistekilometers, maar zeker ook qua landschap. Beide skigebieden liggen in de Dolomieten, die garant staat voor spectaculaire uitzichten op de karakteristieke rotsformaties. De eerste keer dat ik bovenop de berg in Madonna di Campagilio stond en het uitzicht zag zal ik niet snel vergeten: ik was enorm onder de indruk. Daarnaast zijn de afdalingen ook prachtig. En - ik heb het al vaker gezegd en ben steeds weer overtuigd als ik er ben - bijna nergens worden de pistes zo goed geprepareerd als in Italië.

Trentino

Even stilstaan om te genieten van het uitzicht

Met de auto

Maar hoe kom je in dit mooie stukje Italië? Met de auto rijd je via München of de Fernpass naar Innsbruck om vervolgens de Brennerpas richting Italië te nemen. Vanaf Utrecht is het 1040 km naar Val di Fiemme (Dolomiti Superski) en 30 km verder naar de Brenta Dolomieten die aan de westkant van de Brenner Autobahn liggen. Het grootste deel van de reis gaat dus over de snelweg, waardoor je de afstand relatief snel kunt afleggen. Wel heb je een Autobahnvignet nodig in Oostenrijk en dien je tol te betalen op de Europabrücke en op de Italiaanse snelweg. De totale kosten voor tol en vignet liggen rond de 40 euro voor de heen- en terugweg.

Snel en voordelig met het vliegtuig

Met het vliegtuig naar de sneeuw wordt steeds beter betaalbaar. Zeker als je (op tijd) boekt met low cost maatschappijen als Ryanair, Easyjet of Transavia vlieg je voor een prikkie naar de sneeuw. Persoonlijk heb ik meerdere malen het geluk gehad om voor minder dan 50 euro een retourtje te bemachtigen naar Milaan (Bergamo) of Venetië (Treviso). Vanaf deze luchthavens en de luchthaven van Verona (Catullo) kun je op zaterdag en zondag directe (transfer)bussen van Fly Ski Shuttle nemen naar de verschillende skigebieden. Een enkele reis met de Fly Ski Shuttle kost € 22,-, een retourtje € 35,-. Zo sta je snel en comfortabel op de piste en kun je na een paar afdalingen genieten van een heerlijke verse pasta op het terras in het zonnetje.

Eten in Trentino

Gezellige hutten met heerlijk eten in Trentino

Lees meer over Trentino en de Fly Ski Shuttle >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen