14 januari 2014 door Ben in 'Alpenweer'' | 4 Reactie(s)

Vandaag is het bewolkt met vooral in de zuidelijke Alpen nog sneeuw. Morgen is het even rustiger, vanaf donderdag kan er opnieuw sneeuw vallen. Het wordt iets kouder in de atmosfeer, waardoor ook veel lagere pistes weer een vers laagje sneeuw krijgen. Uit de bewolking valt vooral in de Franse en Zwitserse Alpen en in Italië nog een tijdlang sneeuw. Er kan gemiddeld 15 tot 30 cm vallen. In Oostenrijk zijn de hoeveelheden kleiner, maar ook daar valt wel een beetje sneeuw. De sneeuwvalgrens ligt veelal iets onder de 1000 meter.

Woensdag even droger

Laat op de dag wordt het droger vanuit het westen en mogelijk breekt nog even de zon door. Morgen, op woensdag, is het tijdelijk even rustig en droog weer, met zonnige perioden in een flink deel van het Alpengebied. In Oostenrijk is eerst nog wel vrij veel bewolking en kan er nog een beetje sneeuw vallen. Het zijn de restanten van de sneeuwstoring die vandaag boven het westelijk deel van de Alpen ligt. Op veel pistes kan echter in de zon en zonder al te veel wind echt genoten worden van de verse laag sneeuw die sinds maandag is gevallen. Wel is het oppassen voor lawines, het gevaarniveau staat nog veelal op 2 of 3.

Donderdag weer sneeuw

Op donderdag wordt de aangevoerde lucht iets zachter, waardoor de vorstgrens overdag rond 1500 meter komt te liggen. Verder raakt het weer bewolkt en volgt al vrij snel wat neerslag vanuit het westen. Boven 1200 meter is dat hoofdzakelijk sneeuw, in de lagere delen valt regen. Opnieuw ligt de nadruk van de sneeuw- en regenval op het westelijk en zuidwestelijk deel van het Alpengebied. De verwachting gaat momenteel uit van 20 tot 40 cm aan verse poeder, maar er is nog vrij veel onzekerheid en grotere hoeveelheden zijn zeker mogelijk als de neerslag langduriger wordt.

Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

Val d

In Val d'Isère is het even gestopt met sneeuwen

Méribel

In Méribel is voorzichtig weer wat blauwe lucht te zien

Villars

Het Zwitserse Villars wordt weer voorzien van een laag verse sneeuw

Wengen

Prachtig plaatje vanuit Wengen

Ischgl

Ook in Oostenrijk valt verse sneeuw! Zoals hier in Ischgl...

Lech

Vanzelfsprekend sneeuwt het ook op de Arlberg (Lech)


Klik hier voor meer wintersport webcams >>


Reactie(s)

door Arie op 15 januari

Specifieke sneeuw verwachting kaprun Zell am Seedoor Thijs - Webredactie Snowplaza op 15 januari

@ Arie: Na de verse sneeuw van gister lijkt de rust te zijn weergekeerd in Zell am See Arie. De eerstkomende dagen gaat er geen verse sneeuw meer vallen en is het weer een combinatie tussen wolken en zon. Pas halverwege volgende week neemt de kans op weerslag wederom toe.Laat een reactie achter

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen