Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: verse sneeuw aan de westflank

Gisteren hadden we een schitterende dag in de Alpen. Volop zonneschijn en de sneeuwcondities bleven boven de 2000 meter perfect. Prima wintersportweer wat we de komende dagen helaas niet terug gaan zien. Er trekt namelijk een storing over het Alpengebied dat later vandaag met name in Zwitserland en Frankrijk voor regen en sneeuw gaat zorgen. Morgen trekt die storing verder naar het oosten zodat ook daar wat lichte sneeuw kan vallen. In Oostenrijk en Italië kan op woensdag nog een enkel sneeuwbuitje vallen maar later breekt overal de zon weer door.

Sneeuw in het westen, zon in het oosten

In Frankrijk begint de dag met zon maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en is er kans op lichte sneeuw. Uiteindelijk kan er toch nog wel zo'n 10 centimeter vallen boven de 1500 meter. Zwitserland hetzelfde weerbeeld, eerst zon maar later vandaag steeds meer bewolking en in de namiddag en avond enkele centimeters sneeuw. De Italiaanse Alpen profiteren pas laat in de avond van deze storing, daar schijnt vrijwel de gehele dag de zon. Ook in Oostenrijk en Duitsland veel zon in combinatie met hoge temperaturen. Zelfs op 2000 meter kan de sneeuw hier wat papperig worden.

Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.