Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe Goldseebahn in Nauders

53422 - Nieuwe Goldseebahn in Nauders (3)

In het skigebied van Nauders wordt deze zomer een nieuwe lift gebouwd: de Goldseebahn. Deze hypermoderne zespersoonsstoeltjeslift zal de twee sleepliften Goldseelift en Nordlift, die centraal in het skigebied liggen, vervangen. De nieuwe Goldseebahn wordt in december 2021 in gebruik genomen. Volgend jaar zal ook de sleeplift Ganderbild worden vervangen en worden er twee skibruggen en een tunnel aangelegd, waardoor er een betere doorstroming komt richting het gedeelte Pieng in het skigebied. Lees alles over de nieuwe lift in Nauders in dit artikel.

Nieuwe Goldseebahn: modern en van alle gemakken voorzien

De oude sleepliften Goldseelift en Nordlift ontsloten een fijne blauwe piste die zeer geschikt is voor beginners en families met kinderen. Met de komst van de nieuwe zespersoonsstoeltjeslift Goldseebahn kunnen minder geoefende skiërs snel en comfortabel deze afdaling bereiken en er komt tevens een nieuwe piste bij. De nieuwe lift is van alle gemakken voorzien. Zo is er stoelverwarming, een kap en sluit de lift automatisch waardoor deze tevens zeer kindvriendelijk en veilig is. De kosten van de bouw van de lift in Nauders bedragen acht miljoen euro. De Goldseebahn die in december 2021 al geopend wordt, is tevens een goede back-up voor wanneer de Zirmbahn gesloten moet worden wegens te veel wind.

53422 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/011d291b240bf7d91f8af8a0ffd28797ecd1b06c94f43461.jpeg (4)
© Nauderer Bergbahnen AG

Cijfers & feiten van de nieuwe Goldseebahn in Nauders

Bergstation: bergstation Goldseebahn Lengte: 950 m
Hoogte bergstation: nb Hoogteverschil: nb
Snelheid: 5,5 m/sec. Tijd: 3:10 min
Stoeltjescapaciteit: 6 personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: 41 Plaats: Nauders

Verhuizing zomer beleveniswereld Goldwasser

Met de bouw van de nieuwe Goldseebahn en piste moet ook het huidige zomer belevenispark Goldwasser verplaatst worden. Dit park ligt namelijk op de plek waar de nieuwe lift en piste gebouwd wordt. Goldwasser zal daarom direct onder het bergstation van de Bergkastel gondellift komen te liggen vanaf deze zomer. Twee vijvers, een gigantische zandbak en soortgelijke stations als bij de vorige Goldwasser zorgen voor veel speelplezier voor de kids. Sinds kort is ook de nabijgelegen paraplubar in het zomerseizoen geopend. De nieue Goldseebahn krijg trouwens ook haken voor mountainbikes, zodat in de zomer de fietsen gemakkelijk mee naar boven kunnen worden vervoerd.

Wintersport in Nauders

Het skigebied van Nauders telt 75 km aan pistes, welke goed verdeeld zijn over alle kleuren, waardoor iedereen hier wel zijn favoriete piste vindt. Met een hoogte tot 2850 meter is het skigebied bovendien nog eens erg sneeuwzeker. Direct bij het bergstation van Bergkastel ligt de Zirmbahn die toegang geeft tot de breedste piste van Oostenrijk (300 meter), waar je geweldig kunt carven. Ook de negen kilometer lange dalafdaling is een echte aanrader. Dat families zich in Nauders goed thuis voelen is niet zo vreemd: de faciliteiten voor kinderen zijn tip top in orde. Zo ligt er een prachtig kinderland Nauderix direct bij het bergstation en zijn er veel familievriendelijk afdalingen.

53422 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/011d291b240bf7d91f8af8a0ffd28797ecd1b06c94f43461.jpeg (5)
De breedste piste van Oostenrijk in Nauders
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.