21 april 2021 door Jahna in Nieuws

Goed nieuws uit Verbier! De oude 6-persoons Mèdran I wordt na ruim 37 jaar trouwe dienst vervangen. Hiervoor in de plaats bouwt het skigebied komende maanden een moderne 10-persoons gondel. De eerste stappen voor de bouw zijn inmiddels gezet en als alles volgens planning gaat, kan de lift vanaf skiseizoen 2021/2022 in gebruik genomen worden. Dan geniet je niet alleen van meer comfort, maar de nieuwe lift is ook nog eens sneller en heeft een hogere capaciteit. Hieronder lees je meer over de nieuwe Mèdran IV gondel in Verbier.

Nieuwe Mèdran IV gondel

De oude Mèdran I was tot afgelopen winter jarenlang een van de belangrijkste liften in Verbier. De lift bracht wintersporters direct vanuit het dorp (1500 m) naar Les Ruinettes op 2200 m hoogte, vanaf waar je de rest van skigebied Les 4 Vallées kunt ontdekken. Maar na al die jaren voldoet de lift niet meer aan de wensen en is er dringend behoefte aan meer capaciteit. Daarom besloot het skigebied de lift te vervangen door de moderne Mèdran IV gondel. De gondels van de nieuwe lift bieden plaats voor 10 personen en ook de snelheid is flink toegenomen. De oude lift is inmiddels ontmanteld en de komende maanden wordt er hard gewerkt aan de nieuwe lift, inclusief een nieuw berg- en dalstation. Alle specificaties van de lift vind je in de tabel hieronder. 

Cijfers & feiten van de nieuwe Mèdran IV in Verbier

Hoogte bergstation:2200 meter Lengte traject: 1180 m
Hoogte dalstation: 1500 meter Snelheid: 6 m/sec.
Hoogteverschil: 700 meter Tijd: ca. 5:00 min
Liftcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 3200 pers./uur
Fabrikant: Graventa Plaats: Verbier

Wintersport in Verbier

Verbier is een mondain en levendig wintersportdorp en het middelpunt van skigebied Les 4 Vallées in Zwitserland. Dit skigebied bestaat uit, zoals de naam al zegt, vier dalen en verschillende dorpen. Voor een fijne skivakantie inclusief bruisende après-ski ben je in Verbier aan het juiste adres. Vanuit het dorp sta je, middels de straks nieuwe Mèdran IV gondel, zo in het skigebied en kun je prachtige tochten maken. In totaal heb je hier toegang tot ruim 400 km aan pistes en zo'n 100 skiliften, waarmee Les 4 Vallées het grootste skigebied van Zwitserland is. De moderne liften brengen je snel en comfortabel naar boven en qua pistes is het aanbod gevarieerd genoeg zodat ieder type skiër zich hier prima kan vermaken. De gevorderde skiërs kunnen zich wagen aan de twee zwarte afdalingen op de beruchte Mont-Gelé (3023 m) en beginnende wintersporters vinden dicht bij de dorpen tal van brede blauwe pistes. Vergeet ook niet de Mont-Fort (3329 m) te bezoeken. Dit is het hoogste punt van het skigebied en vanaf hier kun je genieten van een prachtig panorama uitzicht op onder andere de Mont-Blanc en Matterhorn, om vervolgens via de 15 km lange afdaling weer naar beneden te skiën. 

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen