17 januari 2014 door Joris in 'Familie/kinderen''

Laax, verrassend familievriendelijk

Laax ligt in het hart van Graubünden en staat te boek als een bestemming voor freeriders en jongeren. Wat niet veel mensen weten is dat Laax ook een familievriendelijk karakter heeft. Al jaren beschikt dit veelzijdige dorp over het label 'Familien wilkommen' wat duidelijk maakt dat families hier extra aandacht krijgen. Laax maakt het voor gezinnen makkelijk om een ontspannen vakantie vol belevenissen door te brengen. Terwijl de kleintjes in het sneeuwwonderland op een speelse manier leren skiën, ontdekt de freestyle-jeugd de snowparks.

Leren skiën in het Sneeuwwonderland

In Laax leren kinderen op een unieke manier skiën. In de Patnal, het middelpunt van het sneeuwwonderland, zitten de kinderen rond het open vuur en luisteren naar Ami Sabi's verhalen over de sneeuw, de bergen en zijn vrienden Schembrina, Um Selvadi, Crapun en Camutscha. Deze vier komen de kinderen weer tegen bij het skiën: elke figuur stelt een belevenisplaats voor die door middel van oefeningen en technieken verbonden wordt met het skiën. In het Sneeuwwonderland kunnen de kinderen zorgeloos oefenen, proberen en zekerder worden.

Skiles vanaf 2 jaar

Kinderen kunnen vanaf 2 jaar al deelnemen aan de groepscursus op de Sneeuwkleuterschool. De cursus is gericht op de behoeften van kleine kinderen en spelenderwijs maken ze hun eerste meters op de ski's. De kinderen leren gedurende 1 of 2 uur de eerste bochten in de sneeuw en worden de rest van de tijd verzorgd in de crèche van het Ami Sabi Sneeuwwonderland.

Kinderopvang in Laax

In Laax krijgen kinderen de aandacht die ze verdienen. In de crèche aan de dalstations Laax en Flims worden de kinderen door ervaren personeel liefdevol verzorgd. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 16:00 uur, passend bij de tijden van de skilessen in het Sneeuwwonderland. Zo kun je zelf lekker gaan skiën in het prachtige skigebied terwijl je weet dat de kinderen in goede handen zijn en nieuwe vriendjes maken.

Genoeg uitdaging voor oudere kids

Ook oudere kids hoeven zich geen moment te vervelen in Laax. De drie dorpen Flims, Laax & Falera vormen samen het grootste skigebied van Graubünden met meer dan 200 km aaneengesloten pistes. Voor kinderen die nog niet veel ervaring hebben op de ski's liggen er maar liefst 18 blauwe afdalingen in het skigebied van Laax. Voldoende mogelijkheden dus om rustig bochten te draaien op glooiende hellingen. Wanneer ze toe zijn aan wat meer uitdaging is een uitstapje naar de Freestyle Academy meer dan de moeite waard. Hier kunnen ze in een veilige (overdekte) omgeving oefenen op jumps en tricks!

Genoeg uitdaging voor oudere kids

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.