Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in skigebied Filzmoos

53265 - Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in skigebied Filzmoos (3)
© Filzmoos Tourismus

Goed nieuws! In het kleine maar fijne skigebied van Filzmoos komt volgend seizoen een nieuwe stoeltjeslift ter vervanging van de 2-persoons Mooslehenbahn. Deze oude lift uit 1984 is al heel wat jaartjes aan pensioen toe en nu is het eindelijk zo ver. Ondanks de coronacrisis en de verliezen die de skigebieden gedraaid hebben, gaan deze plannen toch door. De plannen zijn eind vorig jaar al bekend gemaakt door de nieuwe eigenaar van de Filzmooser Bergbahnen. Naast een nieuwe, moderne 6-persoons stoeltjeslift wordt er ook een nieuw onderkomen voor langlaufers gebouwd op de Roßbrand.

Nieuwe stoeltjeslift in Filzmoos

Veel skigebieden hebben de investeringen vanwege de coronacrisis uitgesteld, maar dat is in Filzmoos gelukkig niet het geval. Matthias Moosleither is sinds 2019 eigenaar van dit familievriendelijke skigebied en besloot ondanks de omzetdaling de grootse plannen gewoon door te zetten. Tegen ORF zegt hij: 'Ondanks corona zetten we de geplande investeringen door. We hebben goede moed dat alles volgend seizoen en de seizoenen erna weer normaal zal zijn.'

Na bijna 40 jaar trouwe dienst is het eind dan dus toch echt in zicht voor de wiebelige 2-persoons stoeltjeslift. In de upgrade van de Mooslehenbaan wordt wel 10 miljoen euro gestoken en het is de bedoeling dat de nieuwe 6-persoonslift klaar is voor aanvang van skiseizoen 2021/2022. Het nieuwe onderkomen voor langlaufers op de Roßbrand gaat ook nog eens een half miljoen euro kosten.

Cijfers & feiten van de nieuwe Mooslehenbahn in Filzmoos

Bergstation:Möslehen Lengte: 1180 m
Hoogte bergstation: 1353 m Hoogteverschil: 279 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 4:00 min
Liftcapaciteit: 6 personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Filzmoos

Skigebied Filzmoos

Het skigebied van Filzmoos maakt deel uit van het grotere Salzburger Sportwelt. Filzmoos zelf is een klein en gemoedelijk dorp in de provincie Salzburg en biedt zo'n 21 kilometer aan pistes. Niet erg veel dus, maar voor gezinnen met kinderen en natuurliefhebbers is het skigebied van Filzmoos een perfecte wintersportbestemming. Erg druk is het hier nooit, dus je kunt in alle rust genieten van de mooie omgeving.

Filzmoos heeft een zeer kindvriendelijk skigebied, dat zie je direct aan het kleurrijke kinderland in het dal. Hier kunnen kinderen op hun gemak bochtjes leren draaien in bambini-land, waarna ze al snel de rest van het skigebied kunnen verkennen met hun skiklasje. Het skigebied is opgedeeld in twee gedeeltes, waarvan het gedeelte bij de Papagenobahn wat uitdagender is dan het gedeelte op de Großberg. Op de pistes vind je verschillende leuke berghutten waar je terecht kunt voor een heerlijke Kaiserscharrn of Schnitzel. Het skigebied van Filzmoos is lekker overzichtelijk en trekt daarom veel families. Hiernaast biedt Filzmoos fantastische langlauf- en wandelmogelijkheden. Op de Roßbrand, waar het nieuwe onderkomen voor langlaufers wordt gebouwd, ligt een mooie hoogteloipe van wel 16 km lang.

2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.