Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe Panoramabahn in Loser-Altaussee

53240 - Nieuwe Panoramabahn in Loser-Altaussee (3)
© Steiermark Tourismus / Tom Lamm

In het Oostenrijkse Ausseerland, om precies te zijn het skigebied Loser-Altaussee , gaat in 2022 een grote verandering plaatsvinden: de nieuwe Panoramabahn. Op dit moment moet je drie verschillende liften nemen om de Brauning Alm te bereiken, maar vanaf skiseizoen 2022/2023 is dat niet meer nodig. De Loser Jet 1 en Loser Jet 2 worden dan namelijk vervangen door een nieuwe 10-persoons Panoramabahn, die niet alleen 's winters, maar ook 's zomers gasten naar boven gaat brengen.

Nieuwe skilift in Loser-Altaussee

Als alles volgens plan verloopt, wordt er in april 2022 gestart met de bouw van de nieuwe Panoramabahn en kunnen de eerste gasten aan het begin van het daaropvolgende skiseizoen gebruik maken van de nieuwe gondel. De 10-persoons Panoramabahn gaat de 6-persoons stoeltjeslift Loser Jet 1 en de 2-persoons stoeltjeslift Loser Jet 2 vervangen. Dit zorgt voor een goede verbinding tussen het 854 meter hoge dalstation, de parkeerplaats Kehre 11 bij het middenstation en de Loser Alm bij het 1600 meter hoge bergstation.

Cijfers & feiten van de nieuwe Panoramabahn in Loser-Aultaussee

Bergstation: Skiarena Altaussee Lengte: 3497 m
Hoogte bergstation: 1608 m Hoogteverschil: 750 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 13:00 min
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 1800 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Loser-Altaussee

Plannen voor de Panoramabahn

Met de komst van deze nieuwe lift kunnen gasten 's zomers en 's winters genieten van meer comfort en snelheid. Er wordt tijdens de bouw rekening gehouden met iedereen, waardoor de gondel ook makkelijk toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderen. Naast dat de Panoramabahn de beleving voor gasten een stuk fijner maakt, is er nog een belangrijke reden voor de bouw van deze nieuwe lift, namelijk het milieu. Doordat de lift ook in de zomer gaat draaien zullen er een stuk minder auto's de berg op rijden. Dat zorgt dan voor minder CO2 uitstoot en minder lawaai. Ook krijgt het middenstation van de Panoramabahn een eigen fotovoltaïsche installatie (zonnepanelen).

Het skigebied Loser-Altaussee

Het gemoedelijke skigebied Loser-Altaussee is onderdeel van de skiregio Steirisches Salzkammergut. Met zo'n 30 kilometer aan pistes, waarvan ruim 20 kilometer blauw, is dit een fijn skigebied voor families met kinderen en mensen die graag onderweg zijn op relaxte en niet al te moeilijke pistes. Op de twee almen van het skigebied, de Loser Alm en de Sandling Alm, liggen heerlijke glooiende pistes met een mooi uitzicht op de omliggende bergwereld en het meer beneden in het dal. Voor de allerkleinsten is er de Kids Ski World op de Sandling, waar ze in alle rust hun eerste bochtjes op de ski's kunnen maken. Zijn de kids eenmaal ervaren, dan is de negen kilometer lange Loser familieafdaling een echte 'must do'. Voor ervaren skiërs is er ook een uitdaging, de zwarte piste Loser Fenster. Ben je op zoek naar meer pistes, dan ligt het skigebied Die Tauplitz vlakbij met nog eens ruim 40 kilometer aan afdalingen, waarvan ongeveer de helft rood is. Die Tauplitz staat tevens bekend als 'Schneeloch', een plek waar een meer dan gemiddelde hoeveelheid sneeuw valt.

2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.