7 januari 2014 door Niek in 'Skigebieden onder de loep''

Pillerseetal

Het Pillerseetal ligt in het noordoostenlijke gedeelte van Tirol in de 'Schneewinkel', het grenst aan het Salzburgerland en het Duitse Beieren. Van eind november tot na Pasen staat de regio bekend als 'Schneeloch', een sneeuwgat, waardoor het zeer sneeuwzeker is. Rondom het Pillerseetal liggen 5 dorpjes, Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee en Waidring, samen hebben zij drie skigebieden tot hun beschikking; Fieberbrunn (830 - 2020 meter), Buchensteinwand (855 - 1456 meter, St. Ulrich, St. Jakob and Hochfilzen) en Waidring / Steinplatte (1100 - 1900 meter).

Familievriendelijke freeride hotspot

De drie skigebieden in het Pillerseetal verrassen niet alleen met hun veelzijdige pistenaanbod, maar ook met hun sneeuwzekerheid. Deze regio is een ideale vakantiebestemming voor families, beginners en 'freeriders'. Het heeft diverse sierlijke familie-afdalingen, razendsnelle carving routes en ontelbare tiefschneevarianten. Het is niet voor niets dat de Freeride World Tour plaatsvindt in het skigebied van Fieberbrunn! In het Pillerseetal zijn vele traditionele bergrestaurants en gezellige skihutten, daarnaast nodigen 'faire' prijzen, gemoedelijke onderkomens en speciale ski-aanbiedingen uit voor een wintersportvakantie in het Pillerseetal. Het is een echte geheimtip of zoals ze zelf zeggen: 'de schat van de Kitzbüheler Alpen'!

Grootste kinderpark van Tirol

In het Pillerseetal liggen 100 kilometer aan pistes voor je klaar waarvan meer dan de helft kunstmatig besneeuwd kan worden. 30 moderne liften zorgen ervoor dat je snel weer bovenaan de piste staat. Ook families voelen zich volkomen thuis in deze regio. Zo heb je hier onder meer het Bobo-kinderpark Pillerseetal, het grootste kinderpark van Tirol. Ben je toe aan meer uitdaging dan is er een permanent wedstrijdparcours en een speedstrecke in Fieberbrunn en op de Buchensteinwand. Voor freestylers is het funpark in Waidring en Fieberbrunn 'the place to be'.

Grootste kinderpark van Tirol

Freeride World Tour 2014 Fieberbrunn

Tijdens de winter worden er in het Pillerseetal diverse evenementen georganiseerd. Vanaf 23 januari is deze omgeving het decor voor de langlauf master wereldcup 2014. In februari staat St. Ullrich am Pillersee in het teken van de sledehonden met diverse wedstrijden. Hoogtepunt is echter de Freeridetour die op 1 februari wordt gehouden in Fieberbrunn. 's Werelds beste freeriders zoeken de mooiste lijnen op de lokale huisberg: de Wildseeloder!

Klik hier om naar de aanbiedingen van het Pillerseetal te gaan >>

Niek woont in Sölden en werkt voor Snow Experience dat skisafari’s organiseert in de grote Oostenrijkse skigebieden. Hij houdt ons op de hoogte van zijn belevenissen op en naast de pistes van Tirol.

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op snowplaza.nl deelt hij zijn ervaringen en tips.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen