Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: overal sneeuw dit weekend

Vandaag - voor velen de laatste skidag van de kerstvakantie - is het nog een mooie dag in de Alpen met op veel plaatsen zon en aangename temperaturen. Maar dit weerbeeld gaat spoedig veranderen. Vanuit het zuidwesten, en dan met name de Franse en Zuid-Zwitserse Alpen komt er een depressie die voor een verse laag sneeuw zal zorgen.

Zaterdag en zondag sneeuwval

Zaterdag is een dag waarop veel wintersporters huiswaarts zullen keren en een ander deel juist naar de Alpen zal vertrekken. Aangezien er zaterdag en zondag bijna overal sneeuw zal vallen kun je onderweg van of naar je vakantie adres last hebben van (deels) besneeuwde wegen. Oppassen dus. Voor degenen die volgende week op vakantie gaan is het natuurlijk goed nieuws dat bijna overal een verse laag sneeuw zal vallen. Het zwaartepunt van de sneeuwval ligt wederom in het zuidwesten, maar ook Oostenrijk en Duitsland zullen dit weekend hun portie krijgen.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.