3 januari 2014 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Oost-Tirol biedt meer dan alleen skiplezier

Wie tijdens de wintervakantie meer wil dan alleen sneeuw en de perfecte pistes is in Oost-Tirol aan het juiste adres. Want hier combineer je skiplezier in 7 skigebieden met stadse flair. Zo biedt het skicentrum Hochpustertal in Sillian 22,4 km geprepareerde pistes. Een 6-persoons overkapte stoeltjeslift met verwarmde zittingen brengt je naar de 2407 m hoge top. Terwijl jij de zwarte, rode en blauwe pistes ontdekt, testen de kids de hun grenzen in het Snowpark Yellowsnow. Oost-Tirol is een veelzijdige wintersportregio waar voor iedereen iets te beleven valt.

Ontdek het authentieke en moderne Oost-Tirol in Lienz

Lienz staat vooral bekend vanwege de WK-wedstrijden, die elke twee jaar op de Hochstein plaatsvinden. Goede restaurants, leuke bars en mooie winkels nodigen de gasten uit het authentieke en moderne Oost-Tirol te ontdekken. Highlights in Lienz zijn de sfeervolle kerstmarkten en de Dolomietensprint voor langlaufers in januari. Skiliefhebbers ontmoeten elkaar ondertussen op de Hochstein en genieten op 7 km lange dalafdaling. Halverwege ligt de Moosalm met het kinderparadijs. Hier start ook de `Osttirodler` rodelbaan welke het gehele jaar geopend is.

Uitzicht tot aan Italië en Karinthië

In skigebied Zettersfeld vind je een grote keuze aan afdalingen, goede infrastructuur voor gezinnen, maar ook 5 zonnelounges. Dat zijn grote houten banken naast de piste, waarop je van de omgeving kan genieten. Vanaf de zonnelounge op de Steinermandl op 2241 m heb je 360 graden uitzicht over de Lienzer Dolomieten tot aan Italië en Karinthië. Fijnproevers hebben hier uitermate veel keuze. Zo kan je kiezen uit stevige Oost-Tiroolse specialiteiten tot en met culinaire hoogstandjes in een van de twaalf „Hauben“-restaurants.

Uitzicht tot aan Italië en Karinthië

Culinair genieten in de Adlerlounge

Maar culinair genieten kan ook in de op 2621 m gelegen en zeer bekende Adlerlounge. Het ligt midden in het Großglockner Resort Matrei-Kals met zijn 41,6 km pistes. Het skigebied ligt op slechts een half uur van Lienz vandaan. De 7 skigebieden in Oost-Tirol, met gezamenlijk 150 km piste, bieden niet alleen 2000 zonuren per jaar, maar ook bijzondere klimatologische omstandigheden waardoor het hier al laat in de herfst sneeuwt. Tot ver in het voorjaar vind je hier optimale wintersportomstandigheden.

St. Jakob in het Defereggental

Het skicentrum St. Jakob im Defereggental heeft naam gemaakt als bestemming voor gezinnen en skiërs die uitdaging zoeken. Moderne liften ontsluiten 23,7 km piste. Skiërs genieten van de 6,5 km lange dalafdaling van de Almspitz tot het dalstation, terwijl snowboarders in het defRaggn Snowpark aan de slag kunnen. Aanrader voor gezinnen is overigens Obertilliach. Een kleine skiberg, ook wel bekend door het internationaal gerenommeerde biathloncentrum. De dalafdaling loopt tot in het monumentale dorp met zijn gezellige houten huizen.

St. Jakob in het Defereggental

Skipas voor 7 skigebieden

De ´Skipass Skihit´ geldt voor alle 7 skigebieden in Oost-Tirol en is zeer kindvriendelijk. Hier betaalt men tot 18 jaar kinderprijzen. De 6-daagse Skihit kost in het hoog- en in het laagseizoen € 198,- voor een volwassene. Kinderen en tieners t/m 18 jaar betalen € 99,- tot respectievelijk €107,-.

Klik hier om naar de aanbiedingen van Tirol te gaan >>

Skipas voor 7 skigebieden

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen