Skip to navigation Skip to main content

10 dingen die je nog niet wist over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

52933 - 10 dingen die je nog niet wist over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (2)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een van de populairste skigebieden van de Alpen. Het gebied telt 270 km aan pistes en 70 liften, iets wat je wellicht al wel wist. Maar er zijn ook dingen die je misschien nog niet wist over Skicircus. Wist je bijvoorbeeld dat je er kon sneeuwscooterrijden? En dat wanneer je geen zin hebt om te stoppen met skiën je gewoon naar de Unterschwarzachbahn kunt gaan, omdat die lift tot 's avonds tot 21.30 uur geopend is? Deze en meer dingen die je nog niet wist, lees je in dit artikel.

#1. Diverse liften openen al om 08.00 uur

Wil jij 's ochtends graag als eerste met de lift omhoog, terwijl anderen nog aan het ontbijt zitten? Dat kan op diverse plekken in Skicircus. Je hebt hier de mogelijkheid om als eerste te genieten van de vers geprepareerde pistes. De volgende liften beginnen 's ochtends als om 08.00 uur te draaien: L1+L2 Asitzlift en L3+L4 Steinberglift en vanaf 15 januari 2021 de A9 Unterschwarzachlift, B1+B2 12er KOGEL, B3 12er Express, C1 Hochalmlift, C3 Hochalm stoeltjeslift, D1 Reiterkogellift, D2 Hasenauer stoeltjeslift, F1 Streuböden en H1+H2 Kohlmaislift.

#2. Sneeuwscooter en pistenbully rijden

Wat heel veel mensen niet weten is dat je sneeuwscooter en/of pistenbully kunt rijden in Skicircus. Vlakbij Saalbach, halverwege de berg, ligt Snowmobile City, waar je van dinsdag tot en met zondag iedere dag van 13.00 uur tot 19.00 uur terecht kunt om rondjes te rijden op een sneeuwscooter of een pistenbully. De sneeuwscooters mag je na een korte uitleg zelf besturen op het 500 meter lange parcours met bochten en hellingen. Pak je het liever wat groter aan dan kun je ook kiezen om pistenbully te rijden.

#3. Schaatsen op natuurijs

Wij Nederlanders zijn er natuurlijk dol op: schaatsen op natuurijs. Het liefst hele lange tochten over kanalen en sloten, maar een mooi bevroren meer is natuurlijk ook heerlijk. In Saalfelden, dat tussen Saalbach en Leogang ligt, kun je in de winter schaatsen op de Ritzensee. Dit meer ligt op een prachtige plek en eromheen liggen ook langlaufloipes.

52933 -  (6)
Op de Ritzensee bij Saalfelden kun je schaatsen op natuurijs

#4. Een vrouwelijk lifttechnicus

In Oostenrijk kun je een opleiding volgen tot lifttechnicus. Hier leer je alle technische kneepjes van het onderhoudsvak voor liften. Voor het onderhoud van de liften klimmen deze mensen regelmatig in de hoge liftpalen. Een beroep voor stoere mannen zou je misschien denken, maar er zijn ook een paar vrouwen die het vak uitoefenen. Tanja in Skicircus is één van deze vrouwen. Let dus goed op wanneer je in Skicircus in de lift stapt: misschien zie je haar wel. En hoewel ze Oostenrijkse is, spreekt ze ook nog eens heel erg goed Nederlands.

#5. Unterschwarzachlift 6 dagen per week open tot 21.30 uur

Dat een lift 's avonds geopend is, zodat je kunt skiën op een verlichte piste, is niet perse heel bijzonder. Maar dat de lift tussendoor niet dicht gaat, komt niet vaak voor. Meestal sluit een lift een paar uurtjes voor deze weer opent voor het avondskiën. Bij de Unterschwarzachlift in Hinterglemm is dit anders. Deze lift is van maandag tot en met zaterdag continue geopend van 's ochtends 08.00 uur tot 21.30 uur 's avonds. Ben je dus rond 16.00/17.00 uur nog niet uitgeskied, dan kun je hier nog even lekker doorgaan. Met deze lift is tevens het Family Park en de Snowtubing baan toegankelijk.

#6. Wandelen met lama's

Lama's zijn ongelofelijk leuke beesten. Wanneer ze je aankijken, wordt je eigenlijk direct vrolijk. Althans dat was mijn ervaring toen ik de eerste keer kennismaakte met deze dieren in Fieberbrunn. Op de lamaboerderij van Barbara Steinacher wonen deze vriendelijke dieren die graag een rondje met je gaan wandelen. Een unieke ervaring!

52933 -  (7)
Wandelen met lama's is super leuk!

#7. Freeride World Tour in Fieberbrunn

Al jaren lang zijn de hellingen van de Wildseeloder het speelveld van de Freeride World Tour in Fieberbrunn. De absolute top uit het off-piste skiën verzamelt zich hier elk jaar voor een spectaculaire wedstrijd. De skiërs en snowboarders overbruggen ruim 600 hoogtemeters en proberen de mooiste lijnen te rijden en sprongen te maken op de helling die maximaal 70 procent steil is. Dit is trouwens de enige stop van de Freeride World Tour in Oostenrijk. Voor 2021 staat de wedstrijd gepland van 6 tot en met 12 maart.

#8. In de zomer gratis in de lift met de Jokercard

Heb jij wel eens overwogen om in de zomer naar Skicircus te gaan? Ik kom er zelf bijna ieder jaar en vind het een absolute aanrader. Er is zoveel te doen hier in de zomer. Je kunt heerlijk wandelen, maar de regio staat ook bekend als het mountainbike mekka van de Alpen. Als wandelaar kun je in de zomer bovendien onbeperkt gratis gebruik maken van de liften met de Jokercard! Deze gastenkaart ontvang je bij je accommodatie. Voor mountainbikers is er een beperking van 'elke lift één keer per dag', maar met een toeslag kun je ook onbeperkt met je fiets omhoog.

#9. De Golden Gate Bridge van de Alpen

Wist je dat je in Skicircus een enorme hangbrug hebt, die ook wel de Golden Gate Bridge van de Alpen genoemd wordt? Bij het Talschluss, helemaal aan het einde van het Glemmtal waar de plaatsen Saalbach en Hinterglemm liggen, kun je deze brug bezoeken. Het is een prachtige wandeling door het bos van ongeveer 45 minuten. Direct bij de brug, vindt je ook de 'Baumzipfelweg', een houten wandelpad tussen de bomen. Hier is tevens een geweldig uitzichtpunt.

52933 -  (8)
Wat een geweldig uitzicht bij de Baumzipfelweg

#10. Gratis in de Timoks Alpine Coaster

In het skigebied van Fieberbrunn ligt een hele gave rodelbaan, die het hele jaar geopend is. Met je skipas heb je gratis toegang tot deze ruim één kilometer lange rodelbaan. Met een karretje rijdt je over de rails, waarbij je zelf kunt bepalen hoe snel je wilt gaan. Uiteraard moet je wel rekening houden met je voorgangers ;-). Vanaf 8 jaar kun je alleen in een karretje en jongere kinds gaan samen met een volwassene.

Meer informatie over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.