Skip to navigation Skip to main content

Live videoverslag vanuit Gerlos

De eerste week van de kerstvakantie zit er voor de meeste Nederlanders alweer op. Het is een bijzondere week geweest met veel zon, harde wind en eindelijk sneeuwval. Ondanks het gebrek aan verse sneeuw de afgelopen weken konden we genieten van kwalitatief goede pistes. Met temperaturen boven het vriespunt was het aangenaam vertoeven. Halverwege de week heeft een groot deel van Oostenrijk last gehad van extreem harde wind. Bij windsnelheden van ruim boven de 100 km/h konden veel skiliften niet openblijven en was het zoeken naar die liften die gewoon door konden draaien.

Perfecte omstandigheden

Ondanks de wind bleef het warm en kon je, wanneer je de juiste pistes wist te vinden, heerlijk skiën. Na 2 dagen stevige wind werd het eindelijk kalmer en ging het donderdag aan het eind van de dag eindelijk sneeuwen. In Gerlos kon het bijna niet beter. Om 16:00 uur bij het sluiten van de liften begon het te sneeuwen tot de volgende dag de zon weer achter de bergen vandaan kwam. De vakantiegangers die vandaag helaas terug naar huis moeten, konden genieten van een perfecte laatste skidag.

Veelbelovende week

Voor iedereen die het geluk heeft nog een paar dagen te mogen blijven of vandaag aankomt ziet het er de komende week veelbelovend uit. De pistecondities zijn uitstekend en met de vers gevallen sneeuw kunnen we weer even voorruit. Als we de voorspellingen mogen geloven skiën we een groot deel van de komende week in de zon bij temperaturen net onder het vriespunt.

Jasper werkt als Landes-skileraar in Gerlos en is eigenaar van webshop Snowstyle.nl >>

140 - Winter - Jasper

Over Jasper

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.