Skip to navigation Skip to main content

7 tips voor families met kinderen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

52909 - 7 tips voor families met kinderen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental (2)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is met 288 km aan pistes en negen typisch Tiroolse vakantiedorpen niet alleen een van de grootste skigebieden in de Alpen, het is zonder twijfel ook een van de meest kindvriendelijke regio's. Wanneer je met de hele familie op wintersport gaat, is het belangrijk dat er goede skischolen zijn, voldoende faciliteiten voor kinderen, maar ook gemakkelijke afdalingen waar je met de kids relaxed kunt skiën. In SkiWelt vind je dit allemaal. In dit artikel 7 tips voor wanneer je als gezin op wintersport gaat naar SkiWelt .

#1. Boek je skiles en huurmateriaal vooraf online

In SkiWelt zijn er maar liefst 22 skischolen die allemaal een eigen oefenweide of kinderland hebben. Ook werken hier veel Nederlandstalige skileraren en dat is wel zo fijn voor de kids: lekker kletsen in je eigen taal maakt het skiën een stuk leuker. De meeste vakantiegangers komen op zaterdag aan en dat is vaak te zien bij de bureaus van de skischolen, het is er dan meestal redelijk druk. Bespaar jezelf deze stress op zaterdag of zondagochtend en boek je skiles vooraf alvast online of via de e-mail. Zo is alles vast geregeld en hoef je tijdens de aankomstdag niet naar de skischool. Ook je huurmateriaal kun je vooraf gemakkelijk online regelen, dat scheelt een hoop invulwerk ter plaatse. Een ontspannen begin van de vakantie.

Bekijk de skischolen in SkiWelt

#2. Laat je ski's achter in een familiedepot

Skiën is heerlijk, maar dat gesleep met ski's, schoenen en stokken door het dorp is vaak een gedoe. In SkiWelt vind je op verschillende plekken bij de dalstations skidepots voor families. In een grote, verwarmde locker kun je alle skizooi achterlaten, zodat je er niet mee hoeft te sjouwen. 's Ochtends stap je dan eenvoudig weer in je warme skischoenen en kan de skidag snel van start gaan.

52909 -  (4)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

#3. Kinderopvang vanaf 5 maanden

In de meeste dorpen van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is er kinderopvang voor kleintjes vanaf 5 maanden. Bovendien is deze opvang vaak direct bij de lift in het dal of op de berg. Zo kun je tussendoor altijd even een kijkje nemen hoe het gaat met de allerkleinste spruit van de familie. En zijn de kinderen 2 jaar of ouder, dan kunnen ze, indien ze daar klaar voor zijn én zin in hebben, de eerste meters maken in een van de vele kinderlanden die het skigebied rijk is.

Bekijk de mogelijkheden voor kinderopvang in SkiWelt

#4. Maak een afdaling op een van de Ski-Movie pistes

In SkiWelt zijn er meerdere Ski-Movie pistes. Houd je skipas tegen de lezer en maak vervolgens de afdaling die je achteraf terug kunt zien op internet. Je vindt de Ski-Movie afdaling op drie verschillende plekken in het skigebied. Er is een reuzenslalom in Scheffau, een skicross in Söll en een carvingpiste in Westendorf. Leg het af op de piste tegen de rest van de familie en kijk 's avonds wie het er het beste van heeft afgebracht. En wie er vervolgens natuurlijk vandoor kan gaan met de eeuwige roem!

52909 -  (5)
© Tourismusverband Kitzbüheler Alpen-Brixental / Mathäus Gartner

#5. Ga lekker rodelen

Met de hele familie rodelen tijdens de vakantie is gegarandeerd een succes. Alleen of met z'n tweeën op de slee en gaan met die banaan! Er zijn in totaal drie rodelbanen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental die je met een lift kunt bereiken, twee in Söll en eentje in Ellmau-Going. Alle rodelbanen zijn ook 's avonds meerdere keren per week geopend en verlicht. Vind je het niet erg om eerst een wandeling omhoog te maken, dan kun je ook rodelen in Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Angath, Angerberg, Kirchbichl, Wörgl, Brixen im Thale en Westendorf.

Rodelen onder de sterrenhemel

#6. Breng een bezoekje aan het ALPENIGLU® Dorf

Direct bij het bergstation in Brixen ligt een geweldig iglodorp dat absoluut de moeite van het bezoeken waard is, zeker tijdens een familiewintersport. Uiteraard kun je enkele iglo's van binnen bekijken, waar elk jaar mooie ijssculpturen worden gemaakt in een bepaald thema. Ook kun je hier binnen iets drinken. In de ijsbar serveert men ijskoude drankjes en ook worden er regelmatig coole party's georganiseerd. Wil je er helemaal een speciale gebeurtenis van maken? Kies dan voor een etentje tijdens de avonduren of, nog meer bijzonder, een overnachting in de iglo.

Ontdek ALPENIGLU® Dorf

#7. Sla skiparcours Hexenwelle niet over

Naast de verschillende Ski-Movie pistes, zijn er nog een aantal leuke afdalingen die je als familie met kinderen zeker niet wilt overslaan. Een daarvan is skiparcours Hexenwelle, een funpiste voor jong en oud. Deze afdaling staat geheel in het teken van heksen en bestaat uit meerdere elementen die de kids moeten overbruggen, zoals een heksenboog. Je vindt de piste bij Söll op afdaling nummer 46 en is eigenlijk leuk om meer dan eens te doen!

Aanbiedingen voor een familiewintersport in SkiWelt

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.