Skip to navigation Skip to main content

Interview met Pepijn van Villa for You, nieuwe aanbieder van vakantiehuizen

52904 - Interview met Pepijn van Villa for You, nieuwe aanbieder van vakantiehuizen (3)
© Villa for You

We leven momenteel in een gekke tijd. Er zijn positieve geluiden, maar voorlopig kunnen we ons nog niet inenten tegen het coronavirus. Tot die tijd dienen we ons aan de opgestelde maatregelen te houden, maar dat betekent niet dat je niet kunt ondernemen. Pepijn Zijslijng richtte, ondanks alle onzekerheden, de nieuwe reisorganisatie Villa for You op.

Pepijn Zijslijng heeft al de nodige ervaring in de vakantiehuizen branche en richtte, ondanks de beperkingen van de huidige tijd, in juni 2020 de nieuwe reisorganisatieVilla for You op. Samen met directeur Sybrand Welles en een gemotiveerd team is hij de uitdaging aangegaan. In dit interview bespreken we hoe de eerste maanden zijn verlopen en waar het allemaal begon. “Inmiddels zijn er al meer dan 300 vakantiehuizen aangesloten en dat worden er alleen maar meer.”

52904 -  (6)
Pepijn Zijsling samen met een huiseigenaar (Foto: © Villa for You)
Pepijn Zijsling samen met een huiseigenaar (Foto: © Villa for You)

Liefhebber van Oostenrijk

“Al van jongs af aan ben ik liefhebber van Oostenrijk. Vroeger ging ik er al naartoe om te skiën met mijn ouders en later ben ik een tijdje skileraar geweest inSt. Anton am Arlberg. Na een toeristische opleiding te hebben gedaan en gestudeerd te hebben aan de Hogeschool van Utrecht, heb ik een open sollicitatie naar Belvilla gestuurd. In dienst van Belvilla heb ik de eerste contracten met Oostenrijkse huiseigenaren afgesloten. Enkele jaren later vertrok ik naar Oostenrijk en begon het ondernemersbloed pas echt te stromen. Ik maakte kennis met Sybrand en samen hebben we naast Oostenrijk ook een deel van de Zwitserse markt erbij gedaan. Al met al heb ik zo’n 10 jaar in Kitzbühel gewoond en gewerkt. In april 2019 moest ik door de overname mijn aandelen verkopen.”

Nieuwe onderneming in tijden van corona

Na de verkoop van zijn aandelen begon het bij Pepijn al snel weer te borrelen om te gaan ondernemen. Na de oprichting van Villa for You namen diverse huiseigenaren contact met mij op en misten de vertrouwde samenwerking en het persoonlijke contact. Maar niet alleen voor de huiseigenaren is een betrouwbare relatie en deskundigheid belangrijk, ook voor de gasten. Zij kijken maanden uit naar hun vakantie en dan moet alles wel goed geregeld zijn.”
Al deze geluiden heeft Pepijn doen besluiten om een nieuwe start te maken in de wereld van vakantiehuizen. Na vele gesprekken en brainstormsessies was Villa for You geboren. Het team werd samengesteld en processen werden opgestart. In juni 2020, in tijden van corona, was de nieuwe organisatie een feit.

Aanbod van Villa for You is groeiende

Een nieuwe onderneming starten in coronatijd is geen vanzelfsprekendheid. Maar, zoals Pepijn optimistisch zegt: “We doen het gewoon! Corona gaat ook een keer voorbij en er is altijd wel een reden om niet te starten. Wel hebben we goed nagedacht hoe we het beste met deze tijd om kunnen gaan. We focussen ons daarom niet alleen op mijn geliefde Oostenrijk, maar ook op België en Nederland vanwege de reisbeperkingen.” Inmiddels hebben zich al meer dan 300 vakantiehuizen aangesloten bij Villa for You. Dit cijfer blijft maar groeien en op korte termijn worden er ook huizen in andere landen aan het aanbod toegevoegd.

52904 -  (7)
Villa for You heeft een groot aanbod vakantiewoningen in Oostenrijk

Eerlijk, transparant en betrouwbaar

In de opstartfase heeft corona ook de mogelijkheden geschept om extra aandacht aan bepaalde onderdelen te geven. “We hebben extra tijd gekregen om bijvoorbeeld de website te optimaliseren en alle puntjes op de i te zetten”. Over de kracht van Villa For You is Pepijn duidelijk: “Relatiegerichtheid naar huiseigenaren en gasten, kennis van de markt en advies op maat. Al onze medewerkers hebben minimaal tien jaar ervaring in deze branche en alle huizen hebben wij zelf bezocht. Bij ons kun je er zeker van zijn dat je boekt bij een betrouwbare partij voor een eerlijke prijs.”

Kwalitatief aanbod

Iedere huiseigenaar is een bekende van Villa for You en alle vakantiehuizen zijn door medewerkers bezocht. Het aanbod van accommodaties is uiteenlopend, in prijsklasse, in grootte en in uitstraling. Van een traditioneel vakantiehuis in Zell am See – Kaprun tot een romantische vakantiewoning in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Ook biedt Villa for You woningen aan in Nederland en België.

Bekijk het complete aanbod van Villa for You >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.