21 februari 2021 door Jahna in TipsFamilie/kinderen

Als je op wintersport gaat met het gezin of de hele familie, dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Zo wil je dat er genoeg te doen is buiten het skiën om, is een goede skischool belangrijk en zijn kindvriendelijke liften en pistes ook meer dan welkom. Een skigebied dat aan al deze punten voldoet, is Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Niet voor niets één van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk. Ben jij van plan om met het gezin of de hele familie naar Ski Juwel te gaan? In dit weblog vind je 9 tips.

Ski Juwel: ideaal skigebied voor families

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een ideaal skigebied voor families. Verwacht hier geen hossende menigte, maar juist een gemoedelijke sfeer en hele fijne dorpen om in te overnachten. Het skigebied telt 109 km aan pistes, verdeelt over 4 bergen en de twee dalen Alpbachtal en Wildschönau. Je vindt hier genoeg brede blauwe hellingen om op te oefenen en meerdere kinderlanden. Er zijn maar liefst 10 skischolen, waarvan 5 speciaal gespecialiseerd op kinderen. Er zijn genoeg Nederlandssprekende skileraren en dus kun je je kleintje met een gerust hart een paar uur of hele skidag achterlaten. Ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Van lekker lunchen in de berghutten tot uitgebreid dineren in een traditioneel restaurant, rodelen, avondskiën en winterwandelen. Kortom, families vinden hier genoeg mogelijkheden om van een heerlijke wintersport te genieten.

#1. Speciale kinderpistes en -liften

In Ski Juwel vind je verschillende kinderlanden, maar er zijn ook speciale kinderpistes en -liften. Deze liggen verspreid in het gebied, zodat er altijd wel eentje in de buurt is. Het zijn brede, vlakke pistes met korte liften waar kinderen perfect op kunnen oefenen. Deze pistes liggen onder andere bij de Acherfeldlift, Brandachlift, Wiedersbergerhornbahn, Böglerlift en het middenstation van de Schatzbergbahn. Maar er zijn er nog veel meer. Een compleet overzicht van kinderpistes en -liften vind je hier >

#2. Skiles bij één van de 10 skischolen

Of de kids nu voor het eerst gaan skiën of al een paar jaar ervaring hebben, goede skilessen zijn altijd belangrijk. Ook hiervoor ben je in Ski Juwel aan het juiste adres. In het skigebied heb je de keuze uit maar liefst 10 skischolen, waarvan een aantal zelfs gespecialiseerd is in het verzorgen van skilessen voor kinderen. Verschillende skischolen hebben een eigen kinderland voor de allerkleinsten, zodat ze spelenderwijs kennis kunnen maken met de wintersport. 

#3. Een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser

Ben je met de familie op wintersport in Ski Juwel? Dan mag een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser absoluut niet ontbreken. Deze alpinecoaster ligt in het skigebied en zorgt voor een leuke afwisseling tijdens een dag op de latten. Het parcours van de Alpbachtaler Lauser-Sauser start op 1845 meter hoogte, bij het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn. In zo'n 7 tot 8 minuten brengt het parcours je via onder andere twee jumps en twee 360° twisters naar beneden. Onderweg kun je snelheden behalen van wel 42 km/u! De Alpbachtaler Lauser-Sauser is 's winters geopend van 12.30 uur tot 16.00 uur, als het weer het toelaat.

tip families Ski Juwel Alpbachtaler Lauser-Sauseer
De Alpbachtaler Lauser-Sauser biedt plezier voor jong en oud! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

#4. Kinderland Juppi Do

Je vindt verschillende kinderlanden in Ski Juwel, maar Kinderland Juppi Do is wel het hoogtepunt. Gelegen bij het dalstation van de Reitherkogelbahn in Reith im Alpbachtal is het perfect bereikbaar met kleine kinderen. Er is een magisch tapijt dat de kinderen omhoog brengt en vervolgens kunnen ze via verschillende trails en hindernissen weer naar beneden glijden. Denk bijvoorbeeld aan het dennenbos, een hindernisparcours en een slalom. Daarnaast verzorgt mascotte Hubsi 's middags de nodige animatie. Kortom: genoeg skiplezier voor de kleine wintersporters! 

#5. Fun- en snowparks in Ski Juwel

Zijn de kinderen al wat ouder en te groot geworden voor het kinderland? Neem ze dan mee naar één van de fun- en snowparks in het skigebied. Op de Wiedersberger Horn in het Alpbachtal ligt een Snowpark met boxen, rails en schansen, net zoals een funslope en Kids Run. Ook in Wildschönau kunnen de durfals zich helemaal uitleven. Bij de Thalerkogl op de Schatzberg ligt het Family Snowpark Wildschönau, waar kinderen de hun eerste sprongen kunnen oefenen op de kleine schansen. Verder ligt hier ook een wellenbahn, leuk voor jong én oud!

#6. Drachental Family Park

Vanaf winterseizoen 2020/2021 heeft Ski Juwel iets nieuws: het Drachental Family Park. Dit grote familiepark in Wildschönau biedt vanaf deze winter het hele jaar door plezier voor het hele gezin. Ze zijn op het moment bezig met de laatste werkzaamheden en als alles volgens plan verloopt, opent het park komende winter haar deuren. Wat je er dan kunt verwachten? Onder ander een schaatsbaan, een restaurant en een 2 km lange alpinecoaster. Ideaal voor wat afwisseling van het skiën!

#7. Rodelen

Een wintersport is niet compleet zonder een middag of avondje rodelen. Dit is niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen stappen aan het eind met een grote lach van de slee. In Ski Juwel kun je kiezen uit vier rodelbanen, verdeeld over het hele gebied. De Panoramaweg in Reith im Alpbachtal, de rodelbaan op de Koglmoos in Auffach, de rodelbaan op de Lanerköpfl in Niederau en tot slot de (nacht)rodelbaan op de Roggenboden in Oberau. Die laatste is ook 's avonds geopend op woensdag en donderdag. De rodelbanen liggen in het skigebied, dus je kunt meteen na het skiën op de slee stappen! Wel even je skischoenen omruilen voor sneeuwschoenen of bergschoenen ;-).

gezin rodelen in Ski Juwel
Een middagje rodelen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je wintersport in Ski Juwel! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

#8. Nachtskiën

Maar ook voor degene die maar geen genoeg kunnen krijgen van sneeuw onder de latten is Ski Juwel een geschikt skigebied. Je kunt hier namelijk ook nachtskiën! Nadat de liften sluiten, worden er een aantal pistes geprepareerd om vervolgens 's avonds weer open te gaan. Zo vind je in Reith im Alpbachtal maar liefst 6 km aan verlichte pistes. Deze zijn elke vrijdag en zaterdag van 18.30 uur tot 21.15 uur geopend. Daarnaast zijn ook op de Roggenboden in Oberau verlichte pistes. Hier kun je elke woensdag en donderdag vanaf 19.00 uur terecht. Leuk extraatje: op deze avonden behoort ook rodelen tot de mogelijkheden.

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen