Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Steinplatte 2020/2021

52867 - Coronamaatregelen Steinplatte 2020/2021 (3)

Het skiseizoen op de Steinplatte gaat binnenkort weer van start. Voordat je op wintersport gaat is het belangrijk om de laatste coronamaatregelen te checken. Steinplatte heeft richtlijnen opgesteld om de veilheid en gezondheid van wintersporters en medewerkers te waarborgen. Hieronder een overzicht van de actuele coronamaatregelen.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Overzicht coronamaatregelen Steinplatte*

De gezondheid van gasten en medewerkers kent de hoogste prioriteit. Het skigebied heeft voor deze winter speciale coronavoorschriften opgesteld. Deze coronamaatregelen komen bovenop de regels en richtlijnen van overheid. Voor een duidelijk overzicht hebben we per categorie alle maatregelen van de Steinplatte op een rij gezet. Voor de meest actuele regels ga je naar de website van het skigebied.

Mond- en neusbescherming

 • In gondels en stoeltjesliften met kap is het vanaf 15 jaar verlicht om een FFP2 masker te dragen.
 • In sleepliften, stoeljesliften zonder kap, in wachtrijen, indoorplekken, in skibussen en in de bergrestaurant is een mond- en neusbescherming (geen FFP2-eis) verplicht.
 • Multifunctionele doekjes, skimaskers, bandana’s, buffs en sjaals worden ook beschouwd als mond- en neusbescherming.
 • Heb je geen bescherming mee, dan kun je voor € 2,00 bij de kassa een buff aanschaffen (niet geschikt voor in dichte liften).
 • De dichte liften mogen slechts voor 50% gevuld worden. Je bepaalt zelf of je instapt als er al andere mensen in de dichte lift zitten.
 • Probeer te allen tijde één meter afstand houden.
 • Als je ziek bent blijf je thuis. Ga alleen in goede gezondheid de piste op.

Medewerkers

 • Alle medewerkers worden voor aanvang van het seizoen en tussentijds getest op Covid-19.
 • Alle medewerkers die in contact staan met klanten zijn verplicht mond- en neusbescherming te dragen.

Hygiëne

 • Alle binnenruimtes van liften en gondels worden regelmatig gedesinfecteerd en geventileerd.
 • Probeer zo vaak mogelijk de dispenser voor desinfectiemiddelen te gebruiken. Deze zijn overal te vinden in het skigebied.
 • Was je handen regelmatig met zeep.
 • Volg de algemene hygiënemaatregelen.
52867 - (3)
Nieuws

Lifttickets

 • In Waidring en Reit im Winkl kun je op meerdere plekken skipassen kopen. Het wordt aangeraden om een dag voordat je gaat skiën, skipassen te kopen. Dit om drukte en wachtrijen te voorkomen.
 • Probeer altijd contactloos te betalen of koop de tickets online.
 • Kopen zonder risico! Abonnementen en meerdaagse skipassen worden bij niet benutte dagen (in verband met corona) terugbetaald.

Meer informatie over een wintersport op de Steinplatte

Als je op zoek bent naar een gevarieerde wintersportbestemming dan ben je op de Steinplatte aan het juiste adres. Het skiparadijs is sneeuwzeker en biedt onbeperkt skiplezier voor jong en oud. Steinplatte is een bijzonder skigebied omdat het in twee landen ligt, Duitsland en Oostenrijk. Het wintersportgebied beschikt over 50 kilometer aan pistes die reiken tot een hoogte van 1870 meter. Een van de highlights van het skigebied is de 12 kilometer lange 12 kilometer lange dalafdaling naar Seegatterl.
Steinplatte heeft aan iedere wintersporter wel iets te bieden. Aan de Duitse zijde, bij Reit im Winkl, kun je fantastisch langlaufen. Andere activiteiten die je in Duitsland kan doen zijn sneeuwschoenwandelen, toerskiën en schaatsen. Vanuit Waidring behoort een dagje skiën op de Almenwelt Lofer of St. Johann in Tirol & Oberndorf tot de mogelijkheden.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Winter Male Author 3

Over Maurits

Bij Maurits is de passie voor de bergen en wintersport al op jonge leeftijd ontstaan. Hij komt van jongs af aan regelmatig in de Pyreneeën en hij kent de skigebieden hier inmiddels op z'n duimpje.