21 september 2020 door Thijs in Nieuws

Hoe wintersportseizoen 2020/2021 gaat worden, kan niemand zeggen. Er is veel onzekerheid en ook het boeken van de wintersport heeft bij velen geen prioriteit. Bij Summit Travel komen ze je tegemoet! Je boekt je wintersport zonder financieel risico. Je kunt tot 6 weken voor vertrek kosteloos annuleren en bij een corona-uitbraak en/of negatief reisadvies tot 1 dag voor aankomst. In dit weblog meer over de annuleringsvoorwaarden van Summit Travel.

Kosteloos je wintersport annuleren

Ondanks de coronacrisis heeft men bij Summit Travel vertrouwen in het wintersportseizoen. Dit draagt de touroperator uit door soepele annuleringsvoorwaarden aan te bieden. Zoals uit ons wintersportonderzoek bleek, willen we met z’n allen deze winter graag op wintersport, maar wachten we wel met boeken. Bij Summit Travel hoef je niet te wachten met het boeken van je wintersport. Bij veel accommodaties kun je tot 6 weken voor vertrek, zonder opgaaf van redenen, je reis kosteloos annuleren. Als er een negatief reisadvies geldt voor het dorp of skigebied waar je naartoe gaat en de liften gesloten zijn, kun je tot 1 dag voor vertrek kosteloos annuleren. Raadpleeg hoe dan ook de website van het skigebied of skidorp waar je naartoe gaat, om op de hoogte te zijn van de lokale coronarichtlijnen. Meer informatie over de annuleringsvoorwaarden van Summit Travel >

Morgins Portes du Soleil
Ook in Les Portes du Soleil biedt Summit Travel accomodaties aan

Wat gebeurt er met mijn wintersport bij een negatief reisadvies?

Uiteraard hopen we dat we er komend wintersportseizoen niet mee te maken krijgen, een negatief reisadvies. Mocht dit voor jouw bestemming wel het geval zijn, dan hanteert men bij Summit Travel per reisadviescode de volgende voorwaarden:

  • Code groen: geen veiligheidsrisico’s, de reis vindt plaats zoals die geboekt is.
  • Code geel: lichte veiligheidsrisico’s, beperkingen bijvoorbeeld op het gebied van après-ski, horeca, etc. De standaard annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing.
  • Code oranje: enkel noodzakelijke reizen, je dient zelf te beslissen om wel of niet naar je wintersportbestemming af te reizen. Bij annulering heb je recht op restitutie van je betaalde reissom (bepalend is dan de situatie 1 dag voor vertrek).
  • Code rood: bij een negatief reisadvies of lockdown van het skigebied wordt de reis door Summit Travel geannuleerd. Je hebt dan recht op restitutie van je betaalde reissom (bepalend is dan de situatie 1 dag voor vertrek).

Indien je tijdens je verblijf bij een wijziging van het reisadvies besluit om eerder naar huis te gaan, krijg je voor je niet genoten vakantiedagen restitutie van je reissom.

Nieuwe bestemmingen bij Summit Travel

Ook heeft Summit Travel dit seizoen weer diverse nieuwe bestemmingen in het assortiment. Zo kun je in Oostenrijk voortaan onder andere nieuwe accommodaties boeken in Brand, Gaschurn, Sillian en St. Jakob in Defereggen. Wintersporters die liever naar Frankrijk gaan hebben vanaf dit seizoen de mogelijkheid om naar Valfréjus, La Norma, Montgenèvre of Vars te gaan. Stuk voor stuk onontdekte bestemmingen waar geen sprake is van massatoerisme. Hier heb je alle ruimte en rust om van de natuur en het skiën te genieten. Klik hier voor het complete aanbod van Summit Travel >

Nova Stoba Montafon
Gaschurn, in het Montafon, is één van de nieuwe bestemmingen van Summit Travel

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.