Skip to navigation Skip to main content

Après-ski in Bellwald

5252 - Après-ski in Bellwald (1)

De après-ski in Bellwald is niet zo uitbundig als je in sommige andere bestemmingen bent gewend maar daardoor niet minder gezellig. Er zijn een handjevol bars waar het wintersportpubliek na het skiën wat drinkt om daarna de geborgenheid van de accommodatie op te zoeken. Na lekker te zijn opgefrist wordt er een restaurant uitgekozen om te genieten van de specialiteiten uit de keuken van Zwitserland. In Bellwald vind je diverse type restaurants, zo wordt Hotel Bellwald vermeld in de Michelingids en staat de White Rabbit bekend om de Rabbit Burger.

Après-ski aan de piste

Vroeg in de middag zijn er twee plekken in Bellwald waar de après-ski op gang komt. De Gade Bar ligt naast de verzamelplaats van de skischool in Bellwald/Gassen. In deze houten après-skibar hangt een authentieke sfeer en is het middag na middag gezellig. De ideale plek om gezellig na het skiën nog even na te praten. Je kunt ook kiezen voor de White Rabbit aan de rand van het skigebied. Op zonnige dagen zit iedereen op het terras en geniet je tevens van het prachtige uitzicht. Heb je trek? De Rabbit Burger is een echte aanrader! Wanneer je later op de avond ook nog een drankje wil doen moet je naar de Bellagio – Sports-Lounge. Hier wordt trendy muziek gedraaid en kun je naast bier en glühwein ook een cocktail bestellen.

Zwitserse specialiteiten

Bellwald heeft diverse soorten restaurants maar ze hebben allemaal wat gemeen. Overal op de kaart keren de Zwitserse specialiteiten terug. Raclette, kaasfondue, je ontkomt er (gelukkig) niet aan tijdens je wintersport in Bellwald! Wil je chique uit eten dan is Hotel zur alten Gasse een uitstekende keuze. Deze keuken heeft een bepaalde finesse die je niet op deze plek zou verwachten. Zowel vlees- als visliefhebbers en vegetariërs kunnen hun hart ophalen. Hotel Bellwald wordt vermeld in de Michelingids en heeft een meer dan verzorgde keuken. Heb je geen zin om uitgebreid te dineren maar wil je wel een smaakvolle, stevige maaltijd voorgeschoteld krijgen dan moet je naar Restaurant Edelweiss.

Onbezorgd genieten

Wie houdt van een rustige wintersport kan met een gerust hart afreizen naar Bellwald. De après-ski speelt zich af op een kleine schaal en wordt nooit te uitbundig. Jong en oud komt hier na het skiën gezellig samen om de dag af te sluiten. Bellwald staat daarom ook te boek als een echte familiebestemming waar kinderen ook een zorgeloze wintersport kunnen beleven. Alle voorwaarden om het de jongste gasten naar de zin te maken zijn aanwezig.

Sneeuwzeker wintersportdorp

Bellwald ligt op een hoogte van 1600 meter en is daarmee uitermate sneeuwzeker. Jong en oud voelt zich hier thuis. Het dorp heeft een rustige uitstraling en je hoef niet bang te zijn voor massatoerisme. Kenmerkend voor Bellwald zijn de houten huizen die door invloed van de wind en de zon een karakteristieke bruine kleur hebben gekregen. Het skigebied van Bellwald is niet al te groot waardoor ervaren skiërs hier wellicht snel uitgekeken zijn. In totaal liggen hier ongeveer 40 kilometer aan pistes die worden ontsloten door 4 liften.

Klik hier voor meer informatie over après-ski in Bellwald >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.