Skip to navigation Skip to main content

Mooie seizoenstart in Sölden

5220 - Mooie seizoenstart in Sölden (1)

Afgelopen weekend was het Snowplaza team in Sölden, om gezamenlijk het wintersportseizoen af te trappen. We hebben met veel plezier het skigebied, de bergrestaurants, de après-ski én het Aqua Dome getest. Hierbij het verslag van een weekend dat begon met flinke storm, mist en sneeuw, maar zonovergoten eindigde met fantastische condities op de pistes.

In de ban van de storm

We vertrekken op vrijdagochtend vroeg met de eerste vlucht vanuit Amsterdam naar Innsbruck. De taxi-transfer naar Sölden duurt vervolgens nog 1,5 uur. We kleden ons snel om in het pension en nog voor het middaguur zitten we in de Gaislachkogl-gondel naar boven. Heel Europa is afgelopen vrijdag en zaterdag in de ban van de storm, en zo ook Sölden. Gevolg is dat alle hooggelegen liften gesloten zijn en ook de beide gletsjers – Tiefenbach en Rettenbach – blijven twee dagen gesloten. Het is jammer, maar gelukkig liggen de afdalingen op de Giggijoch er fantastisch bij. De afdalingen op de Gaislachkogl zijn wat harder en ijziger. Het zicht is op vrijdag slecht en zo nu en dan sneeuwt het licht.

Gelukkig is de Giggijoch open op vrijdag en zaterdag

Scheiss drauf!

Na het skiën is het tijd om ons onder te dompelen in de après-ski van Sölden. We beginnen met een biertje bij het dalstation van de Gaislachkogl en gaan vervolgens naar de Almrausch in het centrum. En of het hier gezellig is! Het is dan misschien nog vroeg in het seizoen, maar daar is hier weinig van te merken. Uit volle borst zingen we met een volle kroeg dé après-ski hit van dit seizoen: “Scheiss drauf!” mee. Om een uurtje of acht houden we het voor gezien, we hebben zin in Schnitzel. We hebben een tip gekregen over het restaurant van Hotel Grauer Bär. Het eten is hier super, de Schnitzels lekker groot en de prijzen heel vriendelijk. Bovendien is het er ook nog eens sfeervol en gezellig. Wij weten wel waar we dit weekend ’s avonds aanschuiven.

Da’s pech, ski’s weg

Ook zaterdag stormt en sneeuwt het, maar dat mag de pret niet drukken. Het is wel een stuk drukker in het skigebied en doordat er veel liften en afdalingen gesloten zijn, zijn ook de restaurants overvol. We krijgen bij één restaurant zelfs te horen dat de keuken het niet meer aankan, we kunnen geen eten meer bestellen. Er zit niets anders op dan in het dorp te eten. Na een late, maar heerlijke lunch, blijken de huurski’s van een collega niet meer op hun plek te staan. Na aangifte bij de politie duiken de ski’s 2 dagen later ineens weer op bij een bar in het dorp. Het schijnt dat de politie in Sölden regelmatig ski’s controleert in het dorp, en ze “gestolen ski’s” terugbrengen naar de sportzaak waar ze vandaan komen. Gelukkig maar.

Zon en verse sneeuw

Na wederom een uitgebreide en diepgaande 'kennismaking' met het uitgaansleven in Sölden op zaterdagavond (ja, heel gezellig), staan we zondagochtend om 08.30 uur bij de gondel. Het weer is compleet omgeslagen, de lucht is strakblauw! We gaan via de Gaislachkogl naar de Tiefenbachgletsjer. Het kost een uur om hier te komen: 3 gondels, 2 stoeltjesliften en 2 afdalingen. Op zich is dit vrij lang, maar je gaat natuurlijk ook naar ruim 3.000 meter. De afdalingen en de sneeuwkwaliteit op de gletsjer is echt fantastisch. Bovendien is het heel erg rustig. We knallen de hele ochtend op de heerlijke brede pistes. Na de lunch verkennen we ook de andere gletsjer: Rettenbach, die ’s middags meer in de zon ligt. De beide gletsjers geven het skigebied absoluut een meerwaarde.

De Tiefenbach gletsjer op zondagochtend: droomcondities en 'Kaiserwetter'

Ontspannen in Aqua Dome

Op zondagavond gaan we na het skiën naar de Aqua Dome, een thermen in het nabij gelegen Längenfeld. Ook deze vorm van après-ski bevalt ons prima. Het is een groot centrum met meerdere baden en sauna’s. In grote ronde “schotels” kijken we naar fakkels en de sterrenhemel. Lekker ontspannend en heerlijk voor de spieren. Na nog een volle dag skiën – wederom met zon – op maandag is het tijd om weer naar Innsbruck te gaan, waar onze vlucht om 19.00 uur naar Amsterdam vertrekt.

De buitenbaden van Aqua Dome in Längenfeld

Snowplaza tips

Sölden is een perfecte bestemming voor wintersporters die van een sneeuwzeker skigebied en après-ski houden. Onze favorieten:

  • de blauwe afdaling 38 op de Tiefenbachgletsjer
  • de blauwe afdaling 13 op de Giggijoch
  • de zwarte afdaling 14 op de Giggijoch
  • de rode afdaling 11 van de Giggijoch naar de Gaislach
  • pisterestaurants Sonnblick, Gampe Thaya en Gampe Alm
  • en natuurlijk de Almrausch en Fire en Ice voor na het skiën

Uitzicht vanaf de Rettenbach gletsjer

Wil jij ook een keer naar Sölden? Klik hier voor de beste aanbiedingen vanaf € 179,- >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.