12 december 2013 door Thijs in 'Familie/kinderen', Skigebieden onder de loep''

Familievriendelijk Bellwald

Bellwald ligt in de bergen van Wallis en is een uitstekende bestemming voor een wintersport met het gezin. Alle voorwaarden voor een geslaagde familievakantie zijn hier aanwezig. Bellwalld is niet voor niks onderscheiden met het keurmerk ‘gezinnen welkom’. Alleen de meest kindvriendelijke wintersportbestemmingen in Zwitserland komen hiervoor in aanmerking. De kleintjes kunnen hier in alle rust leren skiën, sneeuwpoppen bouwen met vriendjes of een wandeling maken met papa en mama. Bellwald is een uitstekende bestemming voor een familievriendelijke wintersport.

Snowlis Hazenland

Vanaf 2 jaar kunnen kinderen in Snowlis Hazenland al kennis maken met skiën. Eigenlijk zijn de kids dan nog te klein waardoor het eerste jaar een voorbereiding zal zijn op het echte werk. Wanneer ze wat ouder en sterker zijn gaan ze daadwerkelijk hun eerste bochtjes op de ski’s maken. Kinderen leren op speelse wijze op een parcours met veel figuurtjes de eerste beginselen van het skiën. Tijdens de pauze zorgen de skileraren voor iets lekkers en drinken. Elke vrijdag vanaf 10.15 uur is er in de snowgarden een wedstrijd voor de jonge gasten. Na afloop krijgt iedereen een medaille als aandenken.

Kinderopvang

Wanneer de kinderen er nog niet klaar voor zijn om op skiles te kunnen gaan biedt de kinderopvang uitkomst. Terwijl jij aan het skiën bent worden de kinderen in een gezellig en kindvriendelijk ingericht kinderdagverblijf opgevangen en verzorgd. Binnen de kortste keren voelen ze zich hier thuis en kun je met een gerust hart de piste op. Het kinderdagverblijf Snowli ligt naast de verzamelplaats Gassen (parkeerterrein).

Snowlis Hazenland

Sprookjesroute Hazenliefde

De sprookjesroute is een aanrader voor het hele gezin! De geschiedenis van Bellwald wordt verteld door haas Bella die op bezoek gaat bij haas Waldi in Bellwald. Bij 9 plekken op de route krijg je op een kindvriendelijke wijze te horen hoe belangrijk naastenliefde is. In aanvulling op het verhaal laten Bella en Waldi de omgeving en de natuur zien. Bij elke plek waar je komt wordt het verhaal verder verteld. Zo kom je onderweg bijvoorbeeld langs de boot van Bella, de boomhut, de gondel en een glijbaan.

Tal van leuke events

Tijdens de winter worden er in Bellwald tal van events georganiseerd waar de hele familie veel plezier aan zal beleven. Zo is er iedere woensdag een kinderdisco waarbij ook de mascottes Snowli en Fred met de voetjes van de vloer gaan. Ook de avonden waarbij de skileraren met fakkels van de berg af komen is zeker de moeite waard! Voor de kinderen die al wat langer op mogen blijven is de nachtparallelslalom een hele belevenis. Een wintersport in Bellwald is voor de hele familie een onvergetelijke ervaring.

Klik hier voor meer informatie over een familievriendelijke wintersport in Bellwald >>

Wintersport met de familie in Bellwalld

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen