29 november 2013 door Lisa in 'Opmerkelijk''

Romy Keizerwaard

Met een grote glimlach komt Romy Keizerwaard (20) naar de indoorhal gelopen. Ze gaat eindelijk weer snowboarden. Romy draaide acht jaar geleden haar eerste bochtje in de hal, maar de echte sneeuw heeft ze nog nooit gezien. Snowplaza sprak met haar.

Hoe ben je begonnen met snowboarden?

"Mijn middelbare school bood allerlei sportcursussen aan. Skiën en snowboarden was daar een van. Ik koos natuurlijk voor snowboarden; dat vond ik veel stoerder als eersteklasser. We kregen in het eerste jaar dertig lessen, waarna we het allemaal een beetje onder de knie hadden. In de tweede en vijfde klas koos ik nog een keer voor de boardcursus. Na de middelbare school ben ik nog een paar keer met mijn vriend in de indoorhal geweest. In het totaal denk ik dat er wel honderd keer ben geweest."

Wat vind je zo leuk aan snowboarden?

"De kick van het hard gaan. Ook al is het hier maar een klein stukje waar je snelheid kan maken, ik geniet er ontzettend van. Ik kan me voorstellen dat dit in de echte bergen alleen nog maar meer is."

Waarom ben je nog nooit in de bergen geweest?

"Ironisch genoeg ben ik wel een keer in Oostenrijk geweest. Toen er geen sneeuw lag; in de zomer. Ik zou heel graag een keer de echte sneeuw zien. Een lang stuk achter elkaar snowboarden, heerlijk lijkt me dat. Dat het er nog steeds niet van gekomen is, heeft verschillende redenen. Eigenlijk is de belangrijkste reden dat ik er niet mee ben opgegroeid. Mijn ouders gingen nooit naar de sneeuw, dan kom je er als kind ook minder snel mee in aanraking. Daarom ben ik er ook redelijk laat mee begonnen. Buiten dat ik er niet mee ben opgegroeid, gaat mijn vriendinnengroep ook niet echt naar de sneeuw. Mijn vriend gaat wel elk jaar met wat gasten. Ik ben iemand die iets eerst écht goed wil kunnen, niet dat iedereen op mij moet wachten. Bovendien is wintersporten voor een student ook gewoon duur."

Snowworld

Ga je ooit naar de bergen?

"Dat is wel echt een soort lang gekoesterde wens. Ik weet zeker dat ik later een keer ga. Als ik geld heb en iemand heb gevonden met hetzelfde tempo als ik, boek ik een reis naar de witte bergen. Als ik later ooit kinderen krijg, gaan die sowieso leren skiën. Ik ga ze gewoon drillen haha. Zo'n kleintje op ski's, dat is toch lief?! En handig, dan heb ik eindelijk een maatje gevonden die even snel als ik ga."

Snowworld

Romy stap nog een keer in de lift om te genieten van haar laatste afdaling. Als ze beneden komt is haar grote glimlach van het begin alleen maar groter geworden. Met een lach van oor tot oor loopt de Vlaardingse de hal uit.

Lisa was nog maar 2 jaar oud toen ze voor het eerst op de ski’s werd gezet. Na diverse wintersportvakanties stortte zij zich op de wedstrijdsport en reisde heel Europa door voor internationale FIS-wedstrijden.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen