30 november 2013 door Joris in 'Reisverslagen''

Color Line

Wil je graag een keer op wintersport naar Noorwegen? Veel mensen hebben het idee dat het een hele "expeditie" is, maar dat valt reuze mee. De skigebieden in Noorwegen zijn bereikbaar per vliegtuig of met de auto in combinatie met de (cruise) ferry. Noorwegen is eigenlijk heel dichtbij: de redelijk korte afstand tot Nederland en de goede ferryverbinding nodigen je uit om dit land per auto te ontdekken. Met vier nieuwe schepen en meerdere dagelijkse afvaarten op drie routes is Color Line een van de grootste Europese veerbootrederijen.

Uitgerust op wintersportavontuur

Aan boord van de cruiseferry van Color Line Line kun je helemaal tot rust komen en volop genieten van de uitgebreide faciliteiten, waardoor je ontspannen aan je vakantie begint. Sinds 50 jaar onderhoudt Color Line de enige directe verbinding tussen Duitsland en Noorwegen. De Color Line cruise vertrekt uit het Duitse Kiel, op slechts vijf uur rijden van Utrecht. Iedere dag is er een afvaart om 14:00 uur vanaf Kiel naar Oslo met aankomst de volgende dag om 10:00 uur. De Color Magic en de Color Fantasy - de twee grootste cruiseferryschepen ter wereld - doen hun naam eer aan. Aan boord tref je vele luxe faciliteiten: breng een bezoekje aan de spa-, wellness- en fitnessruimten, Aqualand of neem een kijkje bij de vele winkels aan boord. Ook zijn er talloze bars, cafés en culinaire restaurants te vinden voor een gezellig avondje uit. Zodra je aankomt in Noorwegen begin je uitgerust aan je wintersportvakantie.

Skigebieden snel bereikbaar

Vanuit Oslo is het slechts een paar uur rijden naar de meeste skigebieden. De rit van Oslo naar Lillehammer duurt bijvoorbeeld slechts 2 1/2 uur. Vanaf Lillehammer ben je zo in Skeikampen. Ideaal om je vakantie naar Skeikampen en omliggende regio’s relaxt te beginnen met Color Line. Skeikampen is een perfecte bestemming voor gezinnen maar ook voor als je zelf rustig wilt skiën of je skitechniek wilt verbeteren. Met speciaal aangelegde pistes en liften voor de jongste skiërs, twee parken voor (oudere) jongeren, en rode- en zwarte pistes voor de ouders, is het wintersportgebied van Skeikampen zeer afwisselend.

Skeikampen - Foto: Daniel Rönnbäck

Skeikampen - Foto: Daniel Rönnbäck

Nog sneller naar Noorwegen?

De snelste manier om via Denemarken naar Noorwegen te reizen, is met de SuperSpeed van Color Line. Vanaf het Deense Hirtshals vaar je binnen vier uur naar het Noorse Larvik. Van Larvik naar de meeste Noorse skigebieden is het slechts een paar uur rijden. De dagelijkse afvaarten en het efficiënte laadconcept garanderen een ontspannen verloop van de reis. Leuke bijkomstigheid: de grootste pizzeria van Europa is onlangs geopend op de SuperSpeed met 400 extra plaatsen.

Color Line

De cruiseferryschepen van Color Line

Zou jij wel eens naar Noorwegen willen?

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen