Skip to navigation Skip to main content

10 dingen waar je niet (meer) mee gezien mag worden op de piste

51670 - 10 dingen waar je niet (meer) mee gezien mag worden op de piste (4)
© Snowplaza.nl

Er zijn van die kledingstukken of materiaalkeuzes die anno 2021 écht niet meer kunnen. Althans dat is mijn mening. Sommige items zijn zo fout, dat je moet oppassen dat je niet door de modepolitie van de piste af wordt geplukt. Hoofdschuddend zit ik in de lift wanneer ik weer een fluoriserend skipak of en een heuptasje voorbij zie skiën. In dit weblog 10 dingen waar je niet meer mee gezien mag worden op de piste.

1. Skipastrekker

Zijn er echt nog mensen die skipastrekkers nog gebruiken? Compleet nutteloos en een super overbodig accessoire. Doe je skipas gewoon in het daarvoor bestemde zakje in je jas.

2. Strakke (stretch) skibroeken (voor een man)

Mijn vader wist tot voor kort vol te houden dat hij de halfbroer van Alberto Tomba was. Dat hij zijn skikunsten dacht te benaderen, daar kon ik wel om lachen. Dat hij dacht dat daar ook een strakke, rode skibroek bij hoorde, vond ik minder grappig. Ook nu blijken er nog altijd strakke skibroeken voor mannen te koop. Kom je er één tegen op de piste? Benader uiterst voorzichtig en probeer de dialoog aan te gaan.

3. Mutsen met haar, bellen, slierten, geweien... en verkleedkleren

Van sommige trends vraag je je af waarom het ooit een trend is geweest. In het tijdperk waarin er nog zonder helm werd geskied kwam je de gekste mutsen tegen. Varianten met slierten, hanenkammen, haar, bellen, geweien en ga zo maar door. De gekke mutsen worden inmiddels met uitsterven bedreigd en je moet zeer veel geluk hebben om er nog één op of rond de piste te spotten. Tijdens de après-ski laten de mutsen zich het meest zien. En dan nog maar niet te spreken over de outfits waarmee sommige wintersporters op de piste verschijnen. Het is geen carnaval!

51670 -  (16)

#4. Fluoriserende kleding

Met opvallen is niks mis. Met fluoriserende skikleding wel. Neon kleuren zijn een no-go in het maagdelijke, witte berglandschap en doen zeer aan je ogen. Ga niet de piste op als een radioactieve skiër, maar kies voor iets subtielere kleuren. Dat is voor iedereen beter.

#5. Zilveren/gouden kleding

Ik houd van sportieve, stoere skikleding. Met kleur is niets mis, zo lang het maar niet #4. of goud of zilver is. Glinsteren doet de sneeuw al genoeg. De enige keer wanneer je zilveren/gouden kleding mag dragen op wintersport, is wanneer je onderkoeld een reddingsdeken om je heen krijgt gewikkeld, nadat je bent verdwaald tijdens het toerskiën.

51670 -  (17)

#6. Heuptasjes

Wintersportkleding heeft veel zakken. Hierin kun je hoe dan ook je skipas, telefoon, rolletje drop, portemonnee, labello en zakdoekjes in opbergen. Een heuptasje heb je écht niet nodig. Écht niet.

#7. Ouderwetse, meterslange skilatten

Met de tijd meegaan houdt je jong. Heb je al gehoord dat er tegenwoordig carve-ski’s zijn? Mooi, gebruik ze dan ook. Dan leer je misschien ook die klassieke stijl, dat ‘Wedeln’, een keer af. Vroeger was echt niet alles beter.

#8. ‘The Gaper Gap’

‘The Gaper Gap’? Ja, die allemachtige ruimte tussen je skibril en je helm. Zorg dat je skibril goed aansluit op je skihelm. Dit is niet alleen een stuk prettiger voor jezelf, maar ziet er ook een stuk beter uit!

51670 -  (18)

#9. Spijkerbroek

Skiën in spijkerbroek raad ik je niet aan. Het bespaart je de nodige gekke blikken én een natte broek na een valpartij. Wanneer het dan ook nog eens vriest kan dit helemaal vervelende taferelen opleveren. Dat wens ik niemand toe. Behalve mensen die zich schuldig maken aan #1. t/m #8. + #10.

#10. Skibroek in skischoenen

Haha! Kom op, kleed je gewoon even netjes aan, je bent geen kleuter meer. Laat je skibroek gewoon over je skischoenen vallen. Zo houd je de sneeuw buiten je skischoenen en zie je er ook niet uit als iemand die voor de allereerste keer op ski’s staat.

51670 -  (19)
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.