10 januari 2020 door Joris in Live vanuit de sneeuw

Mandy is op dit moment op vakantie in het prachtige Salzburgerland. Ze skiet deze week in verschillende skigebieden, waaronder Gastein. Op woensdag heeft ze de pistes van dit skigebied verkend. Vandaag deelt ze een aantal foto's met ons. Wij zijn hier op kantoor helemaal niet jaloers (maar niet heus...). Want wat ziet het er heerlijk uit in het skigebied!

Genieten van een stralend zonnetje

"Joor, wat is het hier fijn!" stuurt Mandy me via Whatsapp. Haar stage bij Snowplaza is net afgerond en dus is het tijd voor een weekje vakantie. Samen met een vriendin bezoekt ze deze week meerdere skigebieden in het Salzburgerland. "Wat een fijn skigebied is Gastein! Ik was er nog nooit eerder geweest, maar het is echt leuk!" Mandy verbleef van dinsdag op woensdag in Bad Gastein en verkende vanuit daar de pistes. De pistes zijn van goede kwaliteit en liggen er heerlijk bij. Jammer om maar één dag in het skigebied te zijn. Op naar de volgende bestemming!

Een wintersport in Gastein

Gastein is een prachtig skigebied met ruim 200 km aan pistes. Vanuit de dorpen Bad Gastein, Bad Hofgastein en Dorfgastein heb je toegang tot de pistes. Die reiken tot een sneeuwzekere hoogte van 2689 meter. Het skigebied bestaat uit vier deelskigebieden. Die zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar met de gratis skibus kun je gemakkelijk pendelen. Gastein is een skigebied dat geschikt is voor wintersporters van alle niveaus. Je vindt hier fijne blauwe afdalingen, maar ook een aantal pittige pistes. Naast skiën en snowboarden kun je hier nog veel meer leuke activiteiten ondernemen. Wat dacht je van een bezoekje aan de spa, ijsklimmen of een wandeling over de 140 meter hoge hangbrug.

Meer informatie over Gastein >

Onderdeel van de Ski amadé

Gastein is onderdeel van de Ski amadé. Met 750 km aan pistes, 270 skiliften en 365 afdalingen is dit één van de grootste wintersportregio's van Oostenrijk. Alle skigebieden in deze regio zijn met één skipas toegankelijk. Ideaal, zo kun je dus net als Mandy meerdere skigebieden in één week bezoeken!

Foto-update

Benieuwd hoe fijn Mandy het heeft gehad in Gastein? Je ziet het in onderstaande foto-update.

Skigebied Gastein
Bad Hofgastein
Gastein
skigebied Gastein
piste in Gastein
Gastein
Gastein sneeuw piste
skigebied Gastein
Architectuur Gastein
Gastein
Piste in Gastein
piste Gastein
skiën in Gastein
Berg in Gastein
skilift gastein

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen