Skip to navigation Skip to main content

Waarom is een VPN handig op wintersport?

51559 - Waarom is een VPN handig op wintersport? (3)
© Pixabay

De wintersportperiode staat weer voor de deur. Dat betekent helaas dat je niet gemakkelijk Nederlandse TV terug kunt kijken wanneer je in het buitenland bent. Een VPN is hier onmisbaar voor. Door een VPN te gebruiken, kun je gemakkelijk Nederlandse televisie terugkijken en veilig internetten wanneer je in het buitenland bent.

Wat is een VPN?

Maar wat is een VPN precies? Een VPN is een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en het internet. Door het gebruiken van een VPN kun je veilig internetten. Veilig internetten is namelijk in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over de beste VPN. Alle data die jij verstuurt via jouw telefoon is door een VPN versleuteld. Je bent als het ware privé op het internet en niemand kan jouw IP-adres achterhalen. Naast dat het je je eigen internetverkeer veiliger maakt, heb je met een VPN ook de mogelijkheid om in het buitenland jouw favoriete zenders te bekijken.

Nederlandse programma’s terugkijken in het buitenland

Door gebruik te maken van een VPN, kun je in het buitenland Nederlandse programma’s kijken. Dit is normaal niet altijd mogelijk omdat je in het buitenland vaak te maken hebt met uitzendrechten in een land. Het desbetreffende programma betaalt dan geen uitzendrechten in het land waar jij je bevindt. Dit kun je door gebruik te maken van een VPN van bijvoorbeeld Surfshark, omzeilen. Met een VPN kun je namelijk je locatie veranderen naar waar jij wilt. Zo kun je dus met een VPN je locatie veranderen naar Nederland, terwijl je je ergens ander bevind.

Veilig internetten

Naast dat een VPN handig is om in het buitenland programma’s mee terug te kijken, brengt VPN ook andere handige dingen met zich mee. Zoals eerder gezegd, zorgt een VPN voor een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en het internet. Dit betekent ook dat je veiliger kunt internetten. De openbare wifi waar je vaak gebruik van zal maken, is niet een veilige manier om te internetten. Er zitten vaak veel mensen op. Hierdoor kunnen mensen die uit zijn op gevoelige informatie dit makkelijk onderscheppen. Door gebruik te maken een VPN, kun je dit voorkomen.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.