12 november 2019 door Thijs in Nieuws

Niet te geloven! De sneeuwverwachting wordt deze week niet in centimeters gerekend, maar in meters! De ene na de andere sneeuwdump dient zich aan in de Alpen. Morgenochtend kan er zomaar weer een meter bij zijn gevallen op veel plekken in de zuidalpen. En denk niet dat het daarmee over is. Er valt iedere dag sneeuw en tegen het weekend lopen de hoeveelheden wederom flink op!

Volle laag voor de Zuidalpen

Het is wel eens anders geweest, maar deze winter krijgen de Zuidalpen vooralsnog de volle laag. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw in de Dolomieten, de Italiaanse Alpen, delen van Zwitserland. Oostenrijk profiteer ook van deze 'Südstau', maar hier zijn de hoeveelheden iets minder groot en valt er eerder 30 tot 50 centimeters. En Frankrijk dan? Daar is het momenteel een stuk rustiger. Hier gaat, met name in het zuiden, pas op donderdag verse sneeuw vallen. Al met al een bizarre week qua sneeuwval in de Alpen. Er valt iedere dag wel ergens verse sneeuw en de hoeveelheden lopen in rap tempo op!

Drei Zinnen

Webcam Drei Zinnen
Drei Zinnen

Livigno

WEbcam livigno
Livigno

Madesimo

WEbcam madesimo
Madesimo

Kurzras

Webcam Kurzras
Kurzras

Davos-Klosters

Webcam Davos-Klosters
Davos-Klosters

St. Moritz

St. Moritz

Silvaplana

Webcam Silvaplana
Silvaplana

Flims-Laax-Falera

WEbcam flims laax
Flims-Laax-Falera

Kristberg, Montafon

WEbcam kristberg
Kristberg, Montafon

Zauchensee

Zauchensee

Laterns

webcam laterns
Laterns

Villgraten

Webcam villgraten
Villgraten

Lech am Arlberg

Lech am Arlberg

Sölden

Sölden
Sölden

Gurgl

gurgl
Kom jij ook naar de Snowplaza Ski Opening Gurgl? Boek nu en win je verblijf en skipas >Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.