12 november 2013 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersport Berner Oberland

Het Berner Oberland ligt in het hart van Zwitserland en beschikt over tal van veelzijdige wintersportbestemmingen. Families, wandelaars, freeriders en beginnende skiërs, iedere wintersporter vindt hier een geschikte bestemming. Idyllische dorpjes stralen hartelijkheid en geborgenheid uit. Gerenommeerde vakantieplaatsen vol traditie als Interlaken of Gstaad beloven vermaak op het hoogste niveau. De wintersportmogelijkheden zijn met bergen die tot boven de 3000 meter reiken eindeloos. Welkom in de ‘Speeltuin van Europa’!

Win een wintersport naar het Berner Oberland >>

Alles wat je je bij Zwitserland voorstelt

In het Berner Oberland vind je alles wat je je bij Zwitserland voorstelt. Majestueuze bergen met eeuwige sneeuw, uitgestrekte bossen, pittoreske dorpjes en de mooiste uitzichtspunten. De regio ligt centraal in Zwitserland en is daarom op diverse manieren bereikbaar. Eventueel kun je je wintersport in het Berner Oberland ook een cultureel tintje door de hoofdstad, en naamgever van de regio, Bern te bezoeken. Iedere wintersportliefhebber voelt zich thuis in de Zwitserse bergen.

De Jungfrauregion mag je niet missen

Het populairste gebied van het Berner Oberland is de Jungfrau Region. Beroemde bergen als de Eiger, Mönch en Schilthorn sieren hier het decor. Hoofdrolspeler van de Jungrauregion is de 4158 meter hoge Jungfrau. Deze berg kun je met een trein bezoeken waar je vanuit het hoogste treinstation van Europa een prachtig uitzicht hebt over het indrukwekkende berglandschap. Deze bergen zijn door UNESCO aangemerkt als werelderfgoed en hebben daardoor een beschermde status. Het is een uitstapje in het Berner Oberland dat je niet mag missen. In de Jungfrauregion liggen ook bekende wintersportplaatsen als Wengen, Grindelwald, Mürren en Lauterbrunnen.

De Jungfrauregion

Familievriendelijk Berner Oberland

Voor een wintersport met de familie zit je in het Berner Oberland ook goed. Er zijn tal van bestemmingen waar kinderen met open armen worden ontvangen. Meiringen-Hasliberg is er daar een van, hier vinden families alle voorwaarden voor een onvergetelijke wintersport met het hele gezin. Skihäsliland is de plek waar de jongste wintersporters zich zullen vermaken. Skihäsliland ligt bij het middenstation van de Bidmi-lift en is onder meer voorzien van een skicarrousel, 3 kinderliften, 2 babyliften en een iglodorp. Bij de 1840 meter hoge Käserstatt ligt een speciaal funpark voor kinderen. Ook Lenk en Frutigen zijn echte familiebestemmingen!

Skidorpen met sfeer en luxe

Het Berner Oberland beschikt over tal van bestemmingen die aan sfeer en luxe geen gebrek hebben. Een dorp waar dit zeker op van toepassing is, is Gstaad. Filmsterren, koninklijke hoogheden en wintersporters zoals jij en ik komen hier om te genieten van alles wat wintersport zo mooi maakt. Ondanks alle chique hotels, bontjassen, champagne en kaviaar is Gstaad echter een mooi Alpendorp gebleven dat over een skigebied met meer dan 200 kilometer aan pistes beschikt. Wil je genieten van die typische sfeer van het Berner Oberland dan kun je ook afreizen naar Adelboden, Kandersteg of Saanen.

Win een wintersport naar het Berner Oberland >>

Wintersport in Gstaad

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen