1 november 2019 door Thijs in NieuwsSkigebieden onder de loep

Obertauern is een sneeuwzekere wintersportbesteming in het Salzburgerland. Het dorp ligt op een hoogte van 1665 meter en de pistes reiken maar liefst tot 2526 meter. Het pisteaanbod van 100 km is behoorlijk veelzijdig en ieder type skiër zal zich hier vermaken. Deze winter staan er in Obertauern weer diverse events op de agenda. Skiseizoen 19/20 wordt geopend met een concert van CRO, er is een speciale skidag voor vrouwen en ook het Gamsleiten Kriterium wordt weer georganiseerd.

Seizoensopening met CRO

Obertauern staat niet alleen bekend om de sneeuwzekerheid, maar ook om de gezelligheid. Er is sprake van gezellige après-ski en er zijn tal van berghutten en clubs. De opening van het skiseizoen wordt daarom ieder jaar uitgebreid gevierd. Op 30 november 2019 staat de Duitse rapper CRO op het podium. CRO is bekend vanwege het dragen van een pandamasker en zijn muziek is een combinatie van rap en pop.

Hoogstgelegen kerstmarkt van Oostenrijk

Ook gaan we rond die tijd alweer richting de feestdagen. Van 29 november 2019 tot 22 december 2019 vindt ‘Tauernadvent’ plaats. Tijdens de weekenddagen kun je bij de hoogst gelegen kerstmarkt van Oostenrijk (1740 m) genieten van muziek, lezingen en sprookjesverhalen voor kinderen. Tevens zijn er kraampjes met delicatessen en producten uit de regio.

Tauernadvent
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)

First.Track: het eerste spoor is voor jou

Er gaat niets boven skiën op een vers geprepareerde piste. In Obertauern heb je de mogelijkheid om één uur eerder de piste op te gaan dan het overige wintersportpubliek. Je wordt hierbij begeleid door locals en na afloop kun je je tegoed doen aan een welverdiende almbrunch. Ook krijg je een rugzak van Ortovox met daarin diverse goodies. First.Track vindt plaats op diverse data en vooraf reserveren is mogelijk.

Nieuw voor kids: Bobby Land

Nieuw dit winterseizoen is het belevenispark voor kinderen genaamd ‘Bobby Land’. In ‘Bobby’s Monsterpark’ moeten raadsels worden opgelost en ligt een skiparcours. Ook staat hier een kinderiglo en een binnenruimte waar de kinderen kunnen spelen en uitrusten. ‘Bobby’s Slalom’ is de plek waar zo snel mogelijk tussen de poorten moeten worden doorgeskied. In het sprookjespark bij de Schaidbergbahn is een nieuwe skitunnel gerealiseerd.

Bobby Land
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)

Veelzijdig voorjaar: Gamsleiten Kriterium & #sheskis

Door de hoge ligging gaat het wintersportseizoen in Obertauern door tot 1 mei 2020. Hoogtepunt is het ‘Gamsleiten Kriterium’. Van 16 tot 19 april 2020 vindt dit evenement voor de 14e keer plaats. Hierbij worden er 30 schatkisten onder de sneeuw begraven, met daarin geweldige prijzen zoals een gloednieuwe BMW X1. Om te mogen schatzoeken betaal je een bedrag van € 50,-. Tijdens het voorjaar, op 28 maart 2020, vindt ook #sheskis plaats. Deze skidag voor vrouwen staat in het teken van Pink Ribbon en je kunt o.a. ski’s testen, met een gids skiën en er is een gezamenlijke lunch.

media widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen