5 november 2013 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersporten rond de Achensee

Rondom het grootste meer van Tirol vind je uitgebreide wintersportmogelijkheden en een prachtige natuur. Skiën, wandelen, langlaufen, de Achensee wordt bezocht door een breed publiek aan wintersporters. Zowel jong als oud kan zich in deze regio vermaken. Wat families zo aanspreekt is dat de skigebieden van een klein en eenvoudig karakter zijn waardoor je tussen de middag gewoon met je kinderen kunt lunchen. De pistes van de Achensee zijn ideaal voor kinderen om hun eerste meters op de ski’s te maken. Maak kennis met deze veelzijdige wintersportregio in Tirol.

Drie authentieke dorpen

Rond de Achensee liggen de drie authentieke wintersportdorpen Achenkirch, Maurach am Achensee en Pertisau am Achensee. Achenkirch ligt vlakbij de Duitse grens en tijdens de weekenden wordt de plaats ook massaal bezocht door dagjesmensen. Tijdens de week hoef je echter totaal niet bang te zijn voor wachtrijen bij de lift. Achenkirch is een gezellig, gastvrij dorpje met een vriendelijk prijsniveau. Maurach ligt aan de zuidoever van het meer en is een ideaal uitgangspunt voor wandelaars, langlaufers en rustzoekers. Voor bruisende après-ski kun je beter naar een andere bestemming in Tirol afreizen. Pertisau ligt aan de voet van de Zwölferkopf en is het kleinste dorp aan de Achensee.

Christlum, het skiparadijs van Karwendel

Christlum is het skigebied van Achenkirch en beschikt over ongeveer 25 kilometer aan pistes. Er zijn tal van mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Wat families aan zal spreken is dat er in het skigebied twee kinderlanden liggen, een bij het bergstation en de ander bij arena ' Achensee Snowland' van de Achensee skischool. Voor freestylers is er het Snowpark Christlum met halfpipe, boarderdross en diverse kickers. Ook de Christlum blinkt, net als de rest van de Achensee, uit door veelzijdigheid.

Skiën met uitzicht op de Achensee

Als een adelaar op de Rofan

De Rofan (930 – 1834 m) wordt ontsloten door een moderne gondelbaan en is de huisberg van Maurach. Het skigebied beschikt over een handjevol pistes en wordt ook veelvuldig bezocht door toerskiërs die hier prachtige backcountry stroken vinden. Op de Rofan heb je de mogelijkheid te vliegen als een adelaar. In de AirRofan vlieg je terwijl je vastzit aan een kabel met snelheden van 80 km per uur boven de bergewereld. Het traject is 650 meter lang en het hoogteverschil is 200 meter. Een spectaculaire ervaring voor jong en oud!

De kleine compacte Zwölferkopf

Vanuit Pertisau bereik je met de Karwendel Bergbahn de 1500 meter hoge Zwölferkopf. Aan weerszijden van deze berg kronkelen een handjevol pistes zich naar beneden. In totaal beschikt het skigebied over ongeveer 14 kilometer aan pistes. Wanneer je aan het skiën bent op de Zwölferkopf heb je een prachtig uitzicht over de Achensee. Met drie sleepliften in het dal is dit skigebied ook zeer geschikt voor beginners.

Freeriden en langlaufen rond de Achensee

Langlaufen, wandelen, schaatsen…

Maar de Achensee heeft veel meer te bieden dan alleen ski- en snowboardmogelijkheden. Rond het meer liggen meer dan 200 kilometer gespoorde loipen waardoor dit ook een paradijs is voor langlaufers. Ook wandelaars hebben een groot aantal wandelroutes tot hun beschikking. In hartje winter is de Achensee bevroren en kun je de ijzers onderbinden voor een heerlijke schaatstocht.

Klik hier voor meer informatie over de Achensee >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen