31 oktober 2013 door Kirsten in 'Skigebieden onder de loep''

Arosa-Lenzerheide

Over skiën gesproken. Arosa en Lenzerheide worden misschien dan wel één skigebied, toch biedt elk dorp andere voordelen als het om skiën of snowboarden gaat. Arosa heeft aan zijn kant 70 km aan pistes en 40 km aan freeride afdalingen. Voor freestylers is er een speciaal funpark en een nieuwe halfpipe. Arosa is een echt traditionele familiebestemming. Er is een speciale Junior club waar de allerjongsten kunnen leren skiën en waar verschillende activiteiten worden gehouden. Ook is het skigebied van Arosa wat kleinschaliger. Het is echt een aanrader voor beginners of gezinnen met kinderen. De kinderen blijven lekker bij de Junior club, terwijl pa en ma de uitgebreide pistes van Arosa-Lenzerheide uitproberen.

Met de zon mee skiën

Het skigebied van Lenzerheide is wat groter en heeft ook wat meer zwarte pistes en off-piste mogelijkheden. Hier wordt vaak de Audi FIS Ski wereldcup gehouden. In Lenzerheide kan je letterlijk met de zon mee skiën, ’s ochtends aan de ene kant van de berg en ’s middags aan de andere kant van de berg. Wat wel leuk om te doen is in Lenzerheide, is het Early Bird skiën. Om 6:30 gaat de eerste lift al open en bovenaan de berg kan je de zon zien opkomen, daarna krijg je een enorm ontbijt, om vervolgens de dag te beginnen met een skitocht.

Arosa-Lenzerheide

Een plek voor Foodie's

Na het skiën wil je natuurlijk ook lekker eten. Ben je een echte foodie, dan is Lenzerheide iets voor jou. Hier focussen ze zich heel erg op de gastronomie. Zo heb je de Heidi-Stübli, een restaurant van Hotel Lenzerhorn. Hier serveren ze traditionele, lokale gerechten in een sfeervolle omgeving. Een echte must-go in Lenzerheide is de Alphütte Fops, een bergrestaurant waar je lokale gerechten kan eten, zo bij de boer vandaan. Het uitgaansleven van Lenzerheide is ook leuk. Je vindt hier geen après-ski zoals in Oostenrijk, maar er zijn wel een paar leuke barretjes en ’s avonds komt het hier pas echt tot leven. In Hotel Kurhaus (een soort van chique hipster/backpack hotel) vind je de Cinema Music Club, waar tot in de late uurtjes kan worden gedanst. In de lounge van dit hotel kan je goedkoop biertjes drinken. In Arosa kan je ook erg goed eten en het nachtleven is er ook niet verkeerd. Dit is misschien wel mede dankzij drie jongens, die de droom hadden om Arosa wat meer als een ‘jongere’ bestemming neer te zetten. Ze begonnen een restaurant en een nachtclub.

Overdag een dorp, ’s nachts een stad

“In de winteravonden wordt Arosa een stad, omdat alle stadsmensen dan hierheen komen,” zegt Flo Weiler, één van de eigenaren van restaurant Aifach, die het runt samen met zijn goede vriend Mark. Sascha (de derde vriend) bezit de nachtclub Raum. Het restaurant gaat uit van het concept ‘te gast bij vrienden’ en de sfeer in het restaurant is ook zo. Het uiterlijk van het restaurant en het eten zijn hip en modern, heel anders dan dat je in Arosa zou verwachten. In de winter moet je wel reserveren, want het is er altijd vol. Voor een lunch in Arosa is het ‘360 graden restaurant’ op de Weisshorn echt een aanrader. Je ziet er niet alleen 400 bergtoppen, maar ze hebben er ook nog eens een bakkerij – de hoogste van Europa.

Alphutte Fops

Alphütte Fops

Nieuw, nieuwer, nieuwst

Dankzij het nieuwe skigebied wordt er volop gebouwd en komen er steeds meer nieuwe restaurants en hotels bij. Zo komt er in Lenzerheide een nieuw restaurant, bij de nieuwe kabelbaan en opent de Priva Alpine Lodge binnenkort zijn deuren. Dit is een gigantisch resort met nieuwe appartementen, waar in alle behoeftes van de skiër wordt voorzien. In Arosa denken ze wat meer vooruit: restaurant Aifach is gebouwd met het nieuwe skigebied in het achterhoofd.

Restaurant Alfach

Restaurant Alfach

Met dank aan:
Graubünden Toerisme
SWISS International Airlines: Swiss International Air Lines vliegt 4x dagelijks van Amsterdam naar Zürich v.v.
Zwitserland Toerisme
Swiss Travel System

Heb je deel I van dit reisverslag Arosa-Lenzerheide gemist? Klik dan hier >>

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen