Skip to navigation Skip to main content
50839 - Snowplaza Ski Opening Gurgl: de beste start van jouw winter! (2)
© Liftgesselschaften Obergurgl-Hochgurgl - Dominic Ebenbichler

Kun jij ook niet wachten om je eerste bochten in de sneeuw te draaien en sta jij het liefst in november al op de piste? Kom dan samen met ons de opening van het skiseizoen vieren in Oostenrijk het tijdens de Snowplaza Ski Opening Gurgl (vlakbij Sölden)! 4 dagen lang gaan we lekker skiën, het nieuwste materiaal testen en leuke feestjes bouwen op de berg en in het dal. Daarnaast worden er toffe (gratis!) activiteiten georganiseerd. Zo kun je ski's testen en op pad met een skigids. 

Snowplaza Ski Opening Gurgl, Tirol: 21 t/m 24 november

Ieder jaar is het weer een feestje om voor de eerste keer in de sneeuw te staan. Meestal delen we deze momenten via social media met onze bezoekers en volgers. Al jaren hebben we het idee voor een eigen event in de sneeuw, zodat we de start van het wintersportseizoen echt samen met jullie kunnen vieren. En dit jaar is het zo ver: samen met Gurgl organiseren we ons eigen openingsevent. En jij kunt hier bij zijn voor een superscherpe prijs: skiën in het eerste 'niet-gletsjer-skigebied' van Oostenrijk dat haar pistes opent! Alleen of samen met je familie, vrienden en/of collega's. Kom je ook?

50839 -  (6)
Gurgl ligt op grote hoogte achterin het Oetztal in Tirol

Gurgl: sneeuwzeker skiën in het Ötztal

Gurgl is de naam van het skigebied dat de dorpen Obergurgl en Hochgurgl delen. Het ligt helemaal aan het einde van het Ötztal, voorbij het bekende en populaire Sölden. Door de hoge ligging van de beide plaatsen (boven 1900 meter) en het skigebied (tot 3080 meter) opent Gurgl elk jaar in november al haar liften. De afgelopen jaren lag er altijd ruim voldoende sneeuw om een groot gedeelte van de 112 km aan pistes te openen. Bovendien is het nooit echt heel druk in Gurgl, dus wachtrijen voor de moderne en snelle liften komen eigenlijk niet voor, en op de brede zonnige pistes heb je alle ruimte. Wij waren vorig jaar tijdens de opening in november in het skigebied en waren echt onder de indruk van deze 'Geheimtip' in Oostenrijk. Wat ons betreft de perfecte plek om je winter te starten met een heerlijk weekend skiën of snowboarden.

50839 -  (7)
Vorig jaar november waren de sneeuwcondities prima in Gurgl!

Accommodatie, skipas, feesten en toffe activiteiten: vanaf € 240,-

Samen met Gurgl hebben we super voordelige all-in pakketten samengesteld. In de pakketprijs is inbegrepen:

  • 2 of 3 overnachtingen in een pension, appartement of hotel op basis van logies, logies/ontbijt of halfpension
  • Skipas voor 2 of 3 dagen
  • Toegang tot feesten op de berg
  • Gratis deelname aan diverse activiteiten

Normaal gesproken is Gurgl een bestemming die duurder is dan gemiddeld in Oostenrijk (het is best een 'tikkie chique'), maar tijdens de Snowplaza Ski Opening Gurgl kun je voor een scherpe prijs wintersporten in Gurgl. De prijzen voor eten en drinken zijn verder overigens gemiddeld voor Oostenrijkse begrippen.

Boek op tijd en WIN je reissom terug!

Wanneer je bij de eerste 400 mensen bent die reserveren voor deze trip, maak je kans om je hele reissom terug te winnen. We geven maar liefst 10 volledige pakketten weg, dus je hebt een winkans van 1 op 40! Alles wat je moet doen om kans te maken om te winnen, is jouw trip naar Gurgl reserveren. Een paar dagen voor vertrek maken we de 10 gelukkige winnaars bekend. Zij ontvangen de volledige reissom van het door hen geboekte pakket terug. Het maakt dus niet uit of je het goedkoopste pension of het duurste hotel hebt geboekt; iedereen maakt evenveel kans.

Feesten met Dames Draaien Door, Legends en Waterproof Shampoo

Wij vinden dat de start van het wintersportseizoen goed gevierd moet worden, dus daarom nemen we dj's en fijne bands mee vanuit Nederland. Overdag zorgen zij voor sfeervolle beats op de berg en 's avonds gaat het dak eraf in het dorp. In de Reithalle in Obergurgl, dat omgedoopt is tot feestzaal, gaat het iedere avond los tot in de vroege uurtjes. De line up ken je wellicht van de populaire Dutchweek Events. Zij zorgen voor een geweldige sfeer overdag en 's avonds. De dj's van Dames Draaien Door hoor je in het skigebied bij de Festkogel Alm en het Cross Mountain Point. En op vrijdag- en zaterdagavond treden, naast de dj's, de Nederlandse bands Legends en Waterproof Shampoo op in de feesttent. Dat wordt handjes in de lucht en urenlang dansen!

50839 -  (8)
Dj's op de berg zorgen voor een feestelijke sfeer

Skitest en skiguiding

Naast het skiën en snowboarden organiseren we samen met Gurgl coole activiteiten waar je gratis aan deel kunt nemen. Wat dacht je ervan om samen met een skigids het hele gebied verkennen? En de nieuwste ski's en snowboards testen? Het kan allemaal tijdens de Ski Opening in Gurgl. De activiteiten zijn inbegrepen in de prijs. Voor bepaalde activiteiten is een maximaal aantal deelnemers (reserveren kan ter plaatse), dus wees er snel bij.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.