24 oktober 2013 door Thijs in 'Nieuws''

Wintersportnieuws uit Wallis

De afgelopen tijd hebben ze niet stilgezeten in het Zwitserse Wallis. Er is alles aan gedaan om het jou, de wintersporter, komend seizoen nog beter naar de zin te maken. Nieuwe liften, skigebied verbindingen, betere aansluitingen, je wintersport in Wallis wordt op deze manier nog zorgelozer. De skigebieden in Wallis behoren tot de mooiste en meest sneeuwzekere van Zwitserland. Wallis ligt tussen de Rhône-gletscher en het Meer van Genève en telt 300 dagen per jaar zon! Alle voorwaarden voor een geslaagde skivakantie zijn hier aanwezig.


Win een wintersport naar Wallis >>

Nieuwe 8-persoonsgondelbaan in Brig-Belalp

De bereikbaarheid van het skigebied Blatten-Belalp (bij Brig) is sterk verbeterd door de nieuwe 8-persoonsgondelbaan Blatten-Chiematte. Deze lift geeft een betere aansluiting op het hoofdskigebied dan de bestaande pendelbaan van Blatten naar Belalp, die overigens nog wel in gebruik blijft.

Verbinding Grimentz en Zinal

Een nieuwe pendelbaan, die vanuit het authentieke dorp Grimentz vertrekt, verbindt de skigebieden van Grimentz en Zinal met elkaar. Door deze nieuwe lift is een volledig aaneengesloten skigebied ontstaan met 115 kilometer aan pistes, buiten het omvangrijke aanbod voor freeriders. Met een skipas voor het gehele Val d'Anniviers kunnen je genieten van 220 kilometer aan pistes.

Verbinding Grimentz en Zinal

Nieuws uit Les Quatre Vallées

De stoeltjeslift van Siviez richting Tracouet/Nendaz wordt vervangen door een snelle en comfortabele 8- persoonsgondelbaan. In slechts 6 minuten en 30 seconden brengt deze nieuwe lift wintersporters boven bij Plan du Fou; ruim 20 minuten sneller dan voorheen. De bestaande sleeplift, die halverwege het traject begint, blijft in gebruik. De oude stoeltjeslift van Les Masses naar Les Collons wordt vervangen door een moderne, snelle 4-persoonsstoeltjeslift. De bereikbaarheid vanuit het dal wordt hiermee geoptimaliseerd.

Geen skibus meer nodig in Verbier

Door de nieuwe 8-persoonsgondelbaan van Le Châble naar Les Mayens de Bruson kun je het deelgebied ‘Bruson’ in Les Quatre Vallées nu ook per skilift bereiken, waardoor de rit per skibus overbodig is geworden. Het dalstation ligt naast het treinstation van Le Châble en het dalstation van de gondelbaan naar Verbier.

Wintersport in Verbier

Kabeltrein Sunnegga vernieuwd in Zermatt

De ondergrondse kabeltrein Sunnegga in Zermatt is in een nieuw jasje gestoken. Door de modernisering van de trein, met nieuwe rails en wagons, duurt de rit minder lang: in tien minuten zijn gasten bij het bergstation op 2288 meter hoogte.

Winteractiviteiten voor jong en oud

Actie in Bettmeralp! In het snowXpark kun je vanaf 12 jaar op milieuvriendelijke en geluidsarme E-Snowmobiles over een afgebakende piste scheuren. Het MOOSI’s Kids Snowpark in Bürchen biedt freestyleplezier voor de allerkleinsten. Geen gevaarlijke sprongen, wel kleine schansjes en scherpe bochten die het skiplezier bij de kids zeker zullen vergroten. In het kleine Nax kan je kennis maken met het uit Scandinavië overgewaaide Skijöring. Hierbij word je op je ski’s voortgetrokken door paarden. Het is voor iedereen toegankelijk; bij kinderen worden pony’s ingezet. In Ulrichen wordt een langlauf-funpark met hindernissen geopend. Daarbij komt de eerste langlauf-skilift van Zwitserland. Vooral de jongere generaties worden hiermee aangespoord kennis te maken met de langlaufsport.

Klik hier voor meer informatie over een wintersport in Wallis >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.