22 oktober 2013 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

St. Anton am Arlberg, bestemming van formaat

St. Anton am Arlberg is al jaren een van de populairste bestemmingen in de Alpen. Deze authentieke plaats wordt gezien als de bakermat van het alpine skiën en heeft zich in de loop der jaren een exclusief karakter verworven. Het gezellige dorpscentrum wordt gesierd door chique hotels, dure boetieks, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het skigebied is buitengewoon sneeuwzeker en heeft zowel beginners als gevorderden genoeg te bieden. St. Anton, bestemming van wereldformaat.

Eerste skiclub ter wereld

In 1901 werd in St. Anton de eerste skiclub ter wereld opgericht en hiermee werd een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het wintertoerisme in Tirol. Sindsdien weten wintersporters de weg naar deze bestemming aan de voet van de Arlberg te vinden. Hoewel St. Anton de uitstraling heeft van een mondain skidorp komt ook het doorsnee wintersportpubliek hier om te skiën. De nabijgelegen buurgemeenten als Pettneu am Arlberg en Stuben zijn stukken goedkoper. Zo profiteer je wel van de gezelligheid en het prachtige skigebied maar betaal je niet de hoofdprijs.

Skigebied voor gevorderden

De Arlberg is een uitstekend skigebied voor gevorderden, maar dit betekent niet dat beginnende skiërs hier niets te zoeken hebben. Er zijn tal van uitdagende afdalingen en het off-piste aanbod is adembenemend. Ook de diverse skiroutes rond St. Anton zijn zeer de moeite waard. Het gebied beschikt over hypermoderne liften waarvan de Galzigbahn in het centrum van het dorp een goed voorbeeld is. Enkele jaren geleden is de Rendlbahn volledig vernieuwd die een kleiner skigebied ontsluit aan de andere zijde van het dorp. Ook vind je hier het STANTON park, een uitgebreid snowpark voor freestylers.

Skigebied voor gevorderden

Après-ski met hoofdletter A

Après-ski liefhebbers voelen zich in St. Anton ook helemaal thuis. Als St. Anton de bakermat is van het alpineskiën dan is dat het zonder meer ook van de après-ski. De bekende bars Krazy Kanguruh en Mooserwirt liggen direct aan de dalafdaling en al vroeg in de middag stromen de terrassen hier vol. Wanneer de zon al geruime tijd achter de bergen is verdwenen zoeken de mensen, zo goed en kwaad als het gaat, zich op ski’s en snowboard zich een weg richting dorp. In het centrum vind je nog tal van discotheken en cafés (de Postkeller, Bobo’s, Bar Cuba en de Kandahar Night club) waar het feest voortgezet kan worden.

Activiteiten buiten de piste

Ook buiten de piste valt er in St. Anton genoeg te ondernemen. Trek de wandelschoenen aan voor een wandeling door het centrum of trek het ongerepte landschap in over geruimde wandelpaden. Voor langlaufers liggen er meer dan 40 kilometer aan loipes klaar. In het Arlrock Sportzentrum kun je de spieren nog even extra aan het werk zetten. Hier vind je onder meer mogelijkheden om te (ijs-)klimmen, tennissen, squashen, boogschieten en te disco bowlen.

Klik hier voor meer informatie over St. Anton am Arlberg >>

Activiteiten buiten de piste

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen