5 augustus 2019 door Thijs in Nieuws

In skigebied Almenwelt Lofer wordt momenteel gewerkt aan de bouw van de nieuwe Senderexpress. Deze 8-persoons stoeltjeslift gaat komend wintersportseizoen de Schönbühel lift vervangen. Het dalstation komt op een iets andere locatie te liggen en ook wordt er een nieuwe piste aangelegd. In dit weblog lees je meer over de Senderexpress in skigebied Almenwelt Lofer.

Senderexpress vervangt Schönbühelbahn

Meer comfort, meer capaciteit en meer pistekilometers. Dit is waar de Senderexpress in skigebied Almenwelt Lofer garant voor staat. Dit familievriendelijke skigebied ligt in het Salzburgerland, niet ver van Waidring en de grens met Duitsland. Het skigebied investeert al jaren in de modernisering en uitbreiding van het skigebied. Dit keer moet de 4-persoons stoeltjeslift Schönbühel plaatsmaken voor een 8-persoons stoeltjeslift. De Senderexpress is van de nieuwste Doppelmayr D-Line generatie en kan 3400 personen per uur gaan vervoeren. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de huidige capaciteit. Alle stoeltjes zijn voorzien van verwarming en een weerkap.

Cijfers & feiten van de nieuwe 8-persoons Senderexpress stoeltjeslift in Almenwelt Lofer

Bergstation: Schönbühel Lengte: 1200 m
Hoogte bergstation: 1622 m Hoogteverschil: 290 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 05:00 min.
Stoeltjescapaciteit: 8-personen Capaciteit: 3400 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Lofer

Nieuwe locatie dalstation en aanleg extra piste

Het bergstation van de Senderexpress krijgt dezelfde locatie op de top van de Schönbühel (1622 m). Om een extra piste aan te kunnen leggen en de huidige piste te verbreden, heeft men ervoor gekozen om het dalstation 60 meter lager te bouwen. Als familieskigebied hecht Almenwelt Lofer veel waarde aan de veiligheid van de jongste gasten. Om kleine kinderen veilig en snel in te kunnen laten stappen krijgt het dalstation een in hoogte verstelbare lopende band. De werkzaamheden aan de Senderexpress, die in december 2019 voor het eerst zal draaien, zijn momenteel in volle gang.

Impressie ligging nieuwe Senderexpress Almenwelt Lofer
(Foto: © Almenwelt Lofer)

Meer informatie over Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer ligt in het Salzburger Saalachtal en staat te boek als een zeer familievriendelijk skigebied. Je hebt hier de beschikking over ruim 45 kilometer aan pistes, die tot een hoogte van 1700 meter reiken. Voor kinderen is er een ideale oefenweide met 140 meter lange, overdekte lopende band. Hebben de kids al wat meer ervaring op de ski’s dan kunnen ze zich uitleven op de Lofi Funline, naast de Family Express lift. Vanuit Lofer (630 m) brengt de gondel je, via het middenstation, comfortabel naar de Loferer Alm (1350 m), in het hart van het skigebied. Ervaren skiërs kunnen zich uitleven op de zwarte Hochwena skiroute of de Postalm Standard. Andere fijne, minder uitdagende afdalingen, zijn de dalafdaling Grübhörndl en Autobahn. Voor wandelaars is er de Almenwelt-Rundwanderweg (1,5 tot 4 km) en ook beschikt het skigebied over een hoogteloipe. Daarnaast zijn er tal van berghutten en restaurants waar je met de familie onbezorgd kunt lunchen of van een welverdiende koffiestop kunt genieten.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.