11 oktober 2013 door Joeri in 'Nieuws''

verse sneeuw

De voorspellingen zijn uitgekomen: het sneeuwt flink in de Alpen op dit moment. Op veel plaatsen valt er zelfs in het dal een dik pak sneeuw. Niet iedereen is hier even blij mee, want het verkeer ondervindt momenteel behoorlijk hinder van deze winterse omstandigheden. Maar het levert wel prachtige plaatjes op. Geniet even mee van deze heerlijke winterse beelden, terwijl bij ons in Nederland de regen tegen de ramen tikt.

Blijft de sneeuw liggen?

Het is natuurlijk altijd heerlijk om te zien dat er sneeuw valt in de Alpen, maar voor ons wintersporters is natuurlijk de belangrijkste vraag: blijft de sneeuw liggen? Volgens onze weercollega's van weerplaza.nl zal de sneeuw onder de 1300 meter dit weekend al weer gaan smelten en zal de sneeuwgrens komende week weer verder stijgen naar 2000 meter. De toppen blijven dus veelal wit. De eerste laag voor deze winter is een feit!

Ehrwald

Krijg spontaan zin in "heisse Chocolade" in dit bergrestaurant in Ehrwald

Kleinwalsertal

Het sneeuwzekere Kleinwalsertal heeft ook een flink pak sneeuw gekregen

Montafon

In het Montafon lijkt de zon even een beetje door de wolken te breken

Jungfrau

Prachtig plaatje uit de Jungfrau Region

St. Anton

Het dalstation in St. Anton is ook wit

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.