Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe gondel, stoeltjeslift én Alpinium in Courchevel

50656 - Nieuwe gondel, stoeltjeslift én Alpinium in Courchevel (2)

Courchevel is al jaren bezig met het beter bereikbaar maken van de vier dorpskernen. Ook komend seizoen worden er weer twee nieuwe liften geopend, die voor een betere doorstroming in het skigebied moeten zorgen. Daarnaast opent ‘Alpinium’ haar deuren, een multifunctioneel complex met skilift, parkeergarage, bibliotheek en sportfaciliteiten. Al deze nieuwe faciliteiten in Courchevel staan in het teken van de organisatie van de Wereldkampioenschappen alpineskiën in 2023.

10-persoons gondel Le Praz – Courchevel 1850

Courchevel Le Praz staat deze zomer grote veranderingen te wachten. Zo komt hier onder andere een nieuwe 10-persoons gondel richting het bergstation van de Tovets stoeltjeslift in Courchevel 1850. Voortaan doe je er minder dan 6 minuten over om het hart van het skigebied van Courchevel te bereiken. Bij het dalstation komt ook een parkeergarage met plek voor 500 auto’s. Courchevel hoopt hierdoor het autoverkeer richting Courchevel 1850 (7500 auto’s per dag!) te beperken. De openingstijden van de lift zijn ruimer dan die van de pistes, zodat je als eerste op de piste kunt staan of kunt blijven hangen voor de après-ski.

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons Le Praz gondel in Courchevel

Bergstation: Courchevel 1850 Lengte: 1855 m
Hoogte bergstation: 1762 m Hoogteverschil: 506 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 05:40 min.
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Courchevel Le Praz (1300)

50656 -  (2)
(Foto: © Courchevel Tourisme - INEX-A)
(Foto: © Courchevel Tourisme - INEX-A)

4-persoons stoeltjeslift Grandes Combes

Vanaf wintersportseizoen 2019/2020 wordt het ook een stuk makkelijker om van Courchevel Moriond (1650) naar Courchevel 1850 te gaan. Het dalstation van de nieuwe 4-persoons stoeltjeslift Grandes Combes komt tegenover Aquamotion te liggen. Aquamotion is het grootste indoor waterpark van de Alpen en bestaat onder andere uit zwembaden, glijbanen, wellness en sportfaciliteiten. Vanaf december is het ook mogelijk om van Courchevel 1850 naar 1650 te skiën, er wordt een 1 kilometer lange blauwe piste aangelegd.

Cijfers & feiten van de nieuwe 4-persoons Grandes Combes stoeltjeslift in Courchevel

Bergstation: Courchevel 1850 Lengte: 700 m
Hoogte bergstation: 1680 m Hoogteverschil: 180 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 02:30 min.
Stoeltjescapaciteit: 4-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Courchevel Moriond (1650)

Alpinium Courchevel: nieuw multifunctioneel bergstation

De bergstations van beide liften komen in het eveneens nieuwe ‘Alpinium’ te liggen. Het Alpinium in Courchevel Le Praz komt naast de Olympische skischans te liggen en wordt een multifunctioneel bergstation. Zo eindigen niet alleen de liften er, maar komt er onder andere ook een parkeergarage, kassa, toeristenbureau, skischool en multimedia bibliotheek in het gebouw. Op het dak van het Alpinium in Courchevel komen een voetbalveld en een atletiekbaan, tijdens de wintermaanden wordt dit het finishgebied van diverse skiwedstrijden. De kosten voor het Alpinium project bedragen 27 miljoen euro.

Organisatie van Wereldkampioenschappen alpineskiën 2023

Veel van de investeringen in Courchevel staan in het teken van de organisatie van de Wereldkampioenschappen alpineskiën. Samen met Méribel is Courchevel gastheer van de WK in 2023. Alle disciplines bij de mannen finishen bij het nieuwe Alpinium.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.